Brugwachter van het jaar

Brugwachter van het jaar

Zo sta je rustig pannenkoeken te bakken, en zo word je uitgeroepen tot Brugwachter van het jaar. Albert Scheer voelde het al aankomen en dacht dat hij zich kon verstoppen, maar de woorden klonken toch… Met kop en schouders stak Albert afgelopen jaar boven de rest uit met het aantal diensten dat hij op de ophaalbrug aan de Zomerkade heeft gedraaid. En dat levert een mooi beeldje op!

Brugwachter van het jaar

Vrijwillige brugwachters

Nadat de zeilschool in 2016 stopte en de brug onbeheerd achterbleef, pakten een groep enthousiaste buurtbewoners de handschoen op om deze taak op zich te nemen. Ondertussen zijn er dertig brugwachters en dertig buurtgenoten die zich op een andere manier vrijwillig inzetten voor de brug. En dat is niet het enige wat deze bezige buren doen: ze organiseren ook leuke activiteiten voor de buurt, zoals gisteren de Huizer pannenkoekendag en de Optimist on Tour.

Brugwachter van het jaar
Als brugwachter van het jaar moet je op de foto

Vergoeding voor Vaarkracht

De brugwachters ontvangen een vergoeding van de gemeente Huizen voor het bedienen van de brug. Een deel wordt gebruikt voor verbeteren van de buurt, zoals het plaatsen van bankjes, het verlichten van de brug, het ophangen van bloembakken en het organiseren van activiteiten. Het grootste deel van de vergoeding komt ten goede aan de Stichting VaarKracht. VaarKracht is een stichting die een nautische belevenis biedt aan mensen die leven met kanker. Naast het bedienen van de brug organiseren de brugwachters iedere maand “buurten bij de Brug” een gezellige bijeenkomst voor buurtbewoners en geïnteresseerden.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Vincent Snoek en Larisa Landré
Tekst: Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter