Oude legervoertuigen bezoeken Huizen

Gisteren reden de legervoertuigen van stichting Het Gooi Bevrijd door Huizen. Een grote aantal legervoertuigen en motoren reden eerst langs het gemeentehuis. Daar stond de burgemeester ze op te wachten met zijn vrouw.

Het was de laatste dag van een meerdaags evenement, waarbij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog worden herdacht en de bevrijding van Nederland wordt gevierd. In het bijzonder die van de Gooi en de Vechtstreek. Dit jaar werd extra uitgepakt. Door de epidemie kon de uitvoering voor 75 jaar vrijheid niet worden gevierd, daarom werd die planning voor dit jaar ingezet, met 5 dagen door het Gooi in plaats van 3.

Eerder reed de karavaan van zo’n 70 voertuigen ook al door Loosdrecht, Laren, Blaricum en Hilversum. Bijzonder is dat elk jaar weer een aantal oorlogsveteranen de reis naar Nederland maakt om samen de gevallenen te herdenken en de bevrijding te vieren.

Tegen 12 uur kwamen ze aan bij winkelcentrum Oostermeent, waar een grote menigte ze al stond op te wachten. De wagens werden geparkeerd, en werd er opgetreden door Britse artiesten op jaren 40 muziek. Hieronder een kleine foto compilatie. Er volgen binnenkort nog veel meer foto’s op de facebookpagina van Vincent Snoek die ook in de nacht op de camping heeft mogen fotograferen.

Blijf ook op Huizer hoogte.

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan fotograaf Vincent Snoek op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Hier zie je nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Vincent Snoek 

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter