Vallende sterren

Met een beetje geluk zie je er vannacht nog een paar. De vallende sterren. Elke zomer trekt de aarde door de Perseïden-meteorenzwerm, dit is een wolk van stofdeeltjes achtergelaten door de komeet Swift-Tuttle. De “vallende sterren” die dit weekend te zien waren, worden de Perseïden genoemd, naar het sterrenbeeld Perseus.
De meteoren leken uit dat sterrenbeeld afkomstig te komen, maar ze kunnen overal aan de hemel verschijnen. Het is nog knap lastig dit fenomeen op de gevoelige plaat vast te leggen want ze moeten maar net door je compositie komen vallen. Daarnaast hebben wij veel last van omgevingslicht waardoor de minder sterke voor ons niet te zien waren. Op het beste moment van fotograferen, dat is voor de maan opkomt, was het helaas te bewolkt. Ik heb in totaal meer dan 8 uur dit weekend op “wacht” gestaan en op welgeteld 2 foto’s heb ik ze kunnen vangen. Het beste is om een hele donkere plek te vinden, maar wij wilden natuurlijk wel iets herkenbaars van Huizen erbij op de plaat. Het hoogtepunt van deze zwerm is nu achter de rug maar als het onbewolkt blijft vanavond heb je nog een goede kans om er 1 te zien en een wens te doen. 

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen en Vincent Snoek op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp. Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

fotografie: Vincent Snoek

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter