Niek Meijer voorgedragen als nieuwe burgemeester

Nieuwe burgemeester Huizen

Vanavond heeft de gemeenteraad het besluit genomen Niek Meijer als nieuwe burgemeester van Huizen voor te dragen. Meijer was de afgelopen twaalf jaar burgemeester in Zandvoort.

De voordracht is een van de laatste stappen in de benoeming van een nieuwe burgemeester voor Huizen. Na het vertrek van Fons Hertog werd Sicko Heldoorn aangesteld als waarnemend burgemeester, in afwachting van de toen nog beoogde herindeling met Blaricum en Laren. Toen bleek dat de fusie niet doorging, heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) de vacature voor burgemeester open gezet. Heldoorn heeft helaas geen interesse in een vaste post.

burgemeester huizen
Sicko Heldoorn voor de klas (foto: Inge Jansen)

Kandidaten konden solliciteren op basis van het profiel dat de gemeenteraad, na consultatie van de inwoners, heeft opgesteld. Na een selectieprocedure door de commissaris van de Koning, heeft de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad selectiegesprekken gevoerd met de kandidaten. Deze commissie heeft vervolgens een voorstel aan de raad gedaan, waar vanavond VVD-er Niek Meijer als winnaar uit de bus is gekomen.

Na een gesprek met de minister van BZK en een controle door het ministerie, wordt Meijer op 13 november als nieuwe burgemeester geïnstalleerd door de commissaris van de Koning.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Henk Heijnen


Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter