Nieuw Huizer Peil

De flinke westenwind zorgde er vandaag weer voor dat het water van het Gooimeer flink werd weggeblazen richting het Flevolandse. In combinatie met het winterpeil zorgde dit voor een wel heel lage waterstand langs de Huizer kustlijn.

De overgang van het winterpeil naar het zomerpeil vindt op de zuidelijke randmeren doorgaans plaats tussen 15 maart en 15 april. Het water stijgt dan van 0,40 onder NAP naar 0,20 onder NAP in de zomer. Maar met dit tijdelijke NHP mag er nog wel een beetje bij. Almere komt zo wel heel dichtbij.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s Inge Jansen

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter