Vanavond vallende sterrenregen

vallende sterren

Vannacht is het weer een uitgelezen kans om “vallende sterren” te zien. Het blijft vannacht helder en de voorspelling is dat er zo’n 23 meteoroïden per uur de dampkring binnen komen. Het beste kijkmoment is tussen 02:00 en 04:00 uur.  Als je ook nog wil fotograferen is het Vissersbalkon op het vierde kwadrant bijvoorbeeld een mooie plek.
De aarde beweegt dit weekend weer door een aantal meteorenzwermen, waardoor er meer dan normaal te zien zijn.

Lange sluitertijd

Wil je ook proberen vallende sterren te fotograferen ? dan is een statief een eerste vereiste. Zorg voor een lens met een grote beeldhoek.  Zet je camera op de M-stand en maak achtereenvolgens opnames van zo’n 20 seconden en een diafragma rond de 7 of 8. Het liefst druk je af met een afstandbediening om zo trillingen te voorkomen. En dan maar hopen dat er precies een “vallende ster” langskomt als je sluiter open staat. Wij zijn benieuwd of het lukt…

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen en Vincent Snoek op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp. Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

foto Inge Jansen

 

 

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter