Coronateststraat bij Sijsjesberg in gebruik genomen

Coronateststraat Sijsjesberg Huizen

Vandaag om 13.15 uur is de coronateststraat op de parkeerplaats bij zwembad Sijsjesberg geopend. De teststraat zal voor een periode van 6 maanden starten, waarna – in onderling overleg tussen gemeente en GGD – per maand verlengd kan worden. Vanwege het grote aantal testen in het Gooi is er behoefte aan meer testcapaciteit. Een zoektocht naar een geschikte locatie leidde naar deze plek. De parkeerplaats biedt voldoende ruimte, is centraal gelegen in de regio en is goed bereikbaar.

Locaties onderzocht

De GGD is bij het zoeken naar een locatie voor de tweede coronateststraat geadviseerd door de Regio. De zoektocht concentreerde zich in Huizen. Meerdere locaties zijn bekeken zoals o.a. IJsselmeerstraat (werkhaven/pier), het parkeerterrein bij Surfclub Gooimeer, het parkeerterrein bij de voormalige Trappenberg en de parkeerplaats bij zwembad Sijsjesberg. Alle locaties zijn door de Regio bezocht en beoordeeld op basis van door de GGD gestelde randvoorwaarden. De parkeerplaats bij zwembad Sijsjesberg is als enige geschikte locatie uit die beoordeling gekomen.

Coronateststraat Sijsjesberg Huizen

Bemonsteringsstraten

De locatie zal vijf ‘bemonsteringsstraten’ hebben, te weten drie voor automobilisten in een tent met een oppervlakte van ongeveer 120 m2 en twee voor fietsers en voetgangers in aparte tenten van elk 25 m2. Daarnaast is het de bedoeling dat er voor de medewerkers van de GGD een tent geplaatst wordt om te pauzeren en dat er sanitaire voorzieningen en een opslag voor de bemonsteringsmaterialen geplaatst worden. Het verkeer wordt begeleid met behulp van verkeersregelaars.

Omwonenden coronateststraat

Aan de omwonenden is ook gedacht. Ze zijn van tevoren ingelicht, het extra verkeer wordt begeleid en geluidsoverlast zal tot een minimum beperkt blijven. Er wordt bebording geplaatst, waarmee wordt voorkomen dat bezoekers zich door wijk begeven. De eerste weken staat er voor de stroomvoorziening een aggregaat op de locatie. Dit is een aggregaat met geluidsdemping. ’s Avonds en ’s nachts gaat hij uit. Met Liander wordt gewerkt aan een oplossing voor de stroomvoorziening, zodat een aggregaat niet meer nodig is.

Coronateststraat Sijsjesberg Huizen

Meer informatie

Vanaf vandaag is deze teststraat in gebruik. Voor meer informatie over het coronavirus verwijzen wij u naar de website van de GGD, waar u alle relevante gezondheidsinformatie vindt. Het maken van een testafspraak kan online op www.coronatest.nl of dagelijks van 08:00 tot 20:00 uur via het landelijke afsprakennummer 0800 – 12 02.

Mensen die herkenbaar op de foto staan in dit artikel hebben daarvoor toestemming gegeven.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s:  Vincent Snoek 

Arts and Crafts Huizen

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter