Buurtbewoners halen gezonken boot weg in aanloophaven.

Bij de oude zeilschool aan de ophaalbrug liggen al geruime tijd meerdere gezonken bootjes in de haven. Eén van de bootjes was losgekomen en kwam precies in een hoekje bij de ophaalbrug terecht. Buurtbewoners vonden dit een onveilige situatie, omdat hier ook veel gezwommen wordt. Hierop had de buurt de gemeente ingelicht. Tot ieders verrassing werd de boot niet weggehaald, maar werden er grote bouwhekken en afzetlinten geplaatst.

Vandaag hebben daarom buurtbewoners zelf de handen uit de mouwen gestoken. Het vaartuig uit het water gehaald en de hekken verwijderd.

Honderden visjes en een paling werden overboord gezet.

Het terrein van de voormalige zeilschool ligt er slecht onderhouden en gevaarlijk bij. Verrotte steigers, losse planken en gezonken boten. Wat zo’n prachtig plekje kan zijn ligt er nu verloederd bij. Om nu ook de andere kant van het water van bouwhekken te voorzien ging de buurt te ver en daarom hebben ze deze actie ondernomen. De gemeente is al geruime tijd in gesprek met de curator van de voormalige zeilschool. Hopelijk komen ze snel tot een uitkomst.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Vincent Snoek

Walking Football, sv Huizen, Huizen

Voor Jou Uitgezocht

2 Reacties

 • Reageer
  Aanloophaven opgeruimd door gemeente - OpHuizerhoogte.nl
  6 juni 2020 op 13:26

  […] snel het toch ineens kan gaan. Een week geleden staken buurtbewoners zelf nog de handen uit de mouwen om een gezonken boot weg te halen bij de voormalige zeilschool. […]

 • Reageer
  Marie
  1 juli 2021 op 15:13

  Mooi om te zien dat burgers zelf het initiatief nemen om gezonken boten weg te halen. Ik kan mij voorstellen dat dit een hele klus is! Hopelijk komt dit niet meer vaker voor en nemen eigenaren actie in de toekomst.

 • Laat een reactie achter