Gasloos ? tweede bewonersavond voor wijk Stad en Lande

gasloosIn de raadzaal van het gemeentehuis van Huizen wordt op maandag 14 januari 2019 een herhaling van de bijeenkomst over aardgasvrij wonen gehouden voor bewoners van de wijken Stad en Lande / Bovenweg. De aanvang is 20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur.

Herhaling

De avond is een herhaling van de bewonersbijeenkomst op 11 december jongstleden. De belangstelling voor de avond was dermate groot dat werd besloten een tweede avond te organiseren.

Aardgasvrij

De overheid heeft besloten om in 2050 te stoppen met aardgas. Dit heeft effect op iedereen die aardgas gebruikt. Verwarming, warm water, koken, het gaat veranderen. In enkele wijken in Nederland zijn al vergaande plannen om aardgasvrij te worden. Uiteindelijk wordt in elke wijk zo’n plan gemaakt. De gemeente Huizen wil op tijd starten en ziet kansen voor de wijken Stad en Lande en Bovenweg. De gemeente wil met de bewoners in gesprek over de mogelijkheden om toe te werken naar een aardgasvrije wijk.

Programma

Tijdens de bijeenkomst horen de aanwezigen wat het betekent om aardgasvrij te wonen, welke alternatieven er zijn voor aardgas en hoe de gemeente samen met de wijkbewoners stap voor stap tot een verstandige keuze voor de wijk kan komen. Er is veel ruimte voor het stellen van vragen en het inbrengen van ideeën, maar ook voor het delen van zorgen.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto Henk Heijnen

Voor Jou Uitgezocht

2 Reacties

 • Reageer
  Wendy
  7 januari 2019 op 21:55

  Ik weet van geen bijeenkomst af die dus eerder had plaats gevonden van dat gasloos wonen. En buiten dat wat hebben die wijken van stad en lande en de boven weg met die bouw te maken dat is zowat aan de andere kant van huizen. Woon zelf op loopafstand van de bouw. Waarom zijn niet eerst de naast gelegen wijk daarvoor ingelicht zou wel op zijn plaats geweest zijn. Hebben hier ook geen uitnodigingsbrief over gekregen.

 • Reageer
  Frans R. Bianchi
  7 januari 2019 op 22:37

  Quote: Nu van het gas af leidt to meer CO2-uitstoot.
  Veel meer info die inwoners van Huizen zouden kunnen lezen voordat ze naar de 2e informatie avond in gemeentehuis gaan.
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1928334273932064&id=100002665300628

 • Laat een reactie achter