Sfeerverlichting ontstoken op de ophaalbrug

Met een klap op de knop werd gisterenavond de kerstverlichting aangezet op de ophaalbrug. Dit jaar voor het eerst. De lampjes werden op initiatief van en door de omwonenden aangebracht op de brug. Het buurtinitiatief van brugwachters dat afgelopen zomer de brug over de aanloophaven bediende ontstak samen met de gemeente, tijdens het “Buurten bij de Brug”, op feestelijke wijze de sfeerverlichting op de brug. Buurtbewoners hadden de gemeente gevraagd om de brug te verlichten, waarna er een raadsvoorstel werd ingediend. Versneld werd deze goedgekeurd en uitgevoerd.

Sinds afgelopen voorjaar wordt de brug over de aanloophaven door vrijwilligers uit de buurt bediend. De bewoners rond de ophaalbrug waren de achteruitgang van het gebied en de terreinen van de voormalige zeilschool zat. Ze namen de regie in eigen handen. Er werd, onder de vlag van Vaarkracht (stichting die vaartochten organiseert voor mensen met kanker) een buurtinitiatief opgezet. De bediening van de brug werd binnen gehaald. Daarmee wordt geld voor Vaarkracht en voor verbeteringen in de buurt verdiend. Zo werden o.a. bankjes, een buurt zeilboot (Valk) en nu de verlichting voor de brug aangeschaft. Maandelijks komen de vrijwillige brugwachters en geïnteresseerde buurtbewoners bij elkaar tijdens “ Buurten bij de Brug”. De brug verbindt letterlijk en figuurlijk de buurtbewoners met elkaar. De gemeente blijft niet achter en vernieuwt o.a. een aantal bankjes in de buurt en hangt bloembakken aan de brug.

Enkele maanden geleden ontstond het idee om de brug in de wintermaanden te verlichten. Onderzocht werd wat de mogelijkheden van verlichting waren. Raadslid Jeroen Ribberink vond het zo’n leuk idee dat hij het aanbrengen van verlichting als motie in de gemeenteraad van 8 november inbracht.

Blijf ook op Huizer hoogte
Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s Vincent Snoek

 

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter