VaarKracht met de burgemeester

VaarKracht met burgemeester Huizen

Zo’n veertig keer per jaar organiseert Stichting VaarKracht tochten op het water voor mensen die leven met kanker. Zo’n 5, 6 keer daarvan vertrekt de tocht vanuit Huizen. Zo ook vandaag, en wel met een heel bijzondere schipper op een van de boten: burgemeester Sicko Heldoorn!

Z’n 16 passagiers vertrokken vanmorgen rond 11.00 uur vanuit de aanloophaven op open kielboten en een skutsje naar het midden van het Gooimeer voor een dag op het water. Skutsje Vlijt en Zegen fungeerde als moederschip waar om 13.00 uur gezamenlijk geluncht werd en van waaruit de kleine zeilboten vertrokken. Stichting Gooimeerzeilen stelde schippers en boten beschikbaar en reddingsdienst HOGE vaarde met de Seeker heen en weer tussen moederschip en wal om mensen op te halen en af te zetten.

VaarKracht met burgemeester Huizen

Alexia, Luuk en Philip hadden de eer om in de valk Huizermaatje van VaarKracht te varen, met burgemeester Sicko Heldoorn als schipper. Alexia zit in de laatste fase van haar behandeling tegen borstkanker en heeft al eens eerder meegevaren. Ze is met haar gezin uit de omgeving van Rotterdam gekomen voor dit dagje op het water. De ervaring vindt zij “grandioos. Zo mooi dat deze mensen vrijwillig dit soort tochten organiseren!”.

VaarKracht met burgemeester Huizen

Er werd genoten door de gasten van VaarKracht. Vooral een snelle tocht met de Seeker werd gewaardeerd door de jonge gasten. Maar ook de vrijwilligers genieten van hetgeen zij organiseren. Schipper Visser helpt graag mee vanuit Gooimeerzeilen, en burgemeester Heldoorn bleek helemaal in zijn element. Als jongere heeft hij zes jaar zeilles gegeven, en dat is hij duidelijk nog niet verleerd. Zelfs onze fotograaf zet hij aan het werk wanneer er handjes tekort zijn.

Leef jij of een dierbare met kanker en wil je er ook een keertje uit? Kijk voor meer informatie op de site van VaarKracht.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst:  Larisa Landré


Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter