Albanië Comité bedankt gulle gevers

Albanië Comité

Het bestuur van de Stichting Albanië Comité Huizen wil iedereen die een geldelijke bijdrage heeft geleverd aan de Voedselpakkettenactie en de noodhulpactie na de aardbeving van eind november, heel hartelijk bedanken. Er is meer dan voldoende binnengekomen om alle hulpbehoevende gezinnen van een voedselpakket te voorzien en ze de winter door te helpen.

Noodhulp aardbeving Albanië

De beoogde € 36.000,- is ruimschoots gehaald. Bovendien kwam er extra geld binnen voor het getroffen aardbevingsgebied, waardoor een begin kon worden gemaakt met noodhulp. Vanaf oktober waren Herman en Anne-Lise Lubbers al in Albanië om o.a. het transport met hulpgoederen te coördineren. Ook werden enkele honderden gevulde schoenendozen en tasjes getransporteerd door het Albanië Comité, met nuttige artikelen en leuke cadeautjes om de Albanese kinderen mee te verrassen.

Albanië Comité

Nog steeds geld nodig

Nu de aardbeving in Albanië en de schade die de mensen hebben geleden niet meer in het nieuws zijn, ligt het geven van donaties stil. Maar Herman en Anne-Lise hebben met eigen ogen gezien hoe de gezinnen eraan toe zijn en dat voor de opbouw nog veel geld nodig is. Ook kleding en vooral dekens zijn noodzakelijk, want woonhuizen zijn dusdanig beschadigd dat de mensen in tentjes wonen en slapen in winterse weersomstandigheden.

Dekens en warme kleding

Vandaar de oproep om dekens en warme kleding te komen brengen naar de inzamellocatie en heel graag extra geld over te maken, om de schouders te kunnen zetten onder de opbouw van de leefomstandigheden van de bewoners in het rampgebied. Binnenkort reizen Herman en Anne-Lise weer naar Albanië af om de handen ter plekke uit de mouwen te steken. Goederen kunnen iedere maandagavond van 19.30 tot 20.30 uur gebracht worden bij het depot van het Albanië Comité aan de Fabrieksweg 2 te Huizen. Elke gift is welkom op NL97 RABO 0329 9600 08.

Albanië Comité

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Archieffoto’s en tekst: Larisa Landré

Arts and Crafts Huizen

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter