Oranje verlichting tegen geweld

Oranje verlichting geweld Huizen brug Aanloophaven

25 november is de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Wereldwijd krijgt een op de drie vrouwen in haar leven met fysiek of seksueel geweld te maken. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. De Orange the World campagne, waar meer dan honderd landen aan meedoen, is gestart op deze dag en zal eindigen op 10 december. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor de strijd tegen dit geweld. De regionale aftrap was bij het A. Roland Holst College in Hilversum, maar ook in Huizen kleuren er gebouwen oranje.

Oranje verlichting geweld Huizen gemeentehuis

Oranje verlichting

Bij het gemeentehuis werd de actievlag gehesen door wethouder Maarten Hoelscher. Het gebouw wordt, net als de brug bij de Aanloophaven, tot en met 10 december uitgelicht door oranje verlichting. In andere Gooise gemeenten, zoals Hilversum en buurgemeente Blaricum, worden toonaangevende gebouwen zoals kerken, zwembaden, gemeentehuizen en forten oranje uitgelicht.

Oranje verlichting geweld Huizen brug Aanloophaven

Orange the World: Ontdek jouw rol

Geweld begint niet vanzelf en stopt ook niet vanzelf. Iedereen kan een rol spelen in het stoppen van geweld. Door een vraag te stellen, een luisterend oor te bieden, door eigen vooroordelen of acties ter discussie te stellen, door ervaringen te delen en door het gesprek aan te gaan over wat is nu geweld en waar begint en eindigt het?

De vraag: “wat is jouw rol in het stoppen van geweld?” staat centraal in de campagne die de Soroptimisten in samenwerking met Regio Gooi en Vechtstreek hebben opgezet. Op www.orangepaper.nu is alle informatie te vinden over de campagne en activiteiten in de regio.

Vorig jaar was de regionale aftrap in de Krachtcentrale

Hulp

Voor hulp bij geweld kan altijd contact worden opgenomen met de politie via 0800-8844. Als het gaat om huiselijk geweld, kindermishandeling of ouderenmishandeling kan 24-7 contact worden opgenomen met Veilig Thuis via 0800-2000. Is er sprake van een acute, onveilige situatie of een crisis en is direct hulp nodig? Bel dan altijd met 112.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst: Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter