NLdoet: kippen voor Voor Anker

Kippen Voor Anker NLdoet Huizen

Woonzorgcentrum Amaris Voor Anker doet elk jaar mee met NLdoet; meestal de ene dag een leuke activiteit met bewoners, de andere dag een nuttige klus voor de buitenruimte. Zo ook dit jaar. Vrijdag ging de ChristenUnie op pad met verschillende bewoners, zaterdag ging een groep vrijwilligers aan de slag met het maken van een kippenhok. En dat is goed gelukt!

Materialen gedoneerd

Terwijl de ene groep het hok in elkaar knutselde en van teer voorzag, was de andere groep bezig met het klaarmaken van de fundering. Fundering voor een kippenhok? Dat klinkt als een zwaar middel, maar helaas is het noodzakelijk. Anders kunnen bijvoorbeeld vossen veel te makkelijk in het hok komen. De benodigde tegels, bielzen en stapel wit zand werden geleverd door Klein Groenvoorziening, evenals het gereedschap, het vervoer van alle materialen én de afvoer van de uitgegraven grond.

Kippen Voor Anker NLdoet Huizen

Blije kippen

De kippen krijgen een goed leventje bij Voor Anker. Er wordt voor ze gezorgd door enthousiaste vrijwilligers van Philadelphia, en als ze eenmaal gewend zijn mogen de kippen los op het terrein rondlopen. Kippen zijn bosdieren, dus daar worden het vast blije kippen van! Voor Voor Anker is het in ieder geval weer een geslaagde NLdoet.

Kippen Voor Anker NLdoet Huizen
Kippen Voor Anker NLdoet Huizen

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst:  Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter