Ooit stond er in Huizen…

Dit jaar staat de Huizer molen 100 jaar in het Openluchtmuseum in Arnhem! Helemaal origineel is de molen niet meer; tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft hij het zwaar te verduren gehad. In de loop van de tijd is bijna alles vernieuwd, behalve de standerd (standaard) van deze standerdmolen.

Waar de molen precies in Huizen heeft gestaan is lang onderwerp van discussie geweest.  De molen deed dienst als korenmolen. Rond  1916 werd de molen weggehaald en werd als één van de eerste museum stukken opgebouwd in Arnhem.

Men heeft zelfs nog een poging gedaan de molen terug naar Huizen te krijgen, maar dat bleek niet haalbaar.

Wat weet jij nog over deze molen?  Zijn er nog mensen in leven van toen de molen in Huizen stond en wie was de molenaar ? En waarom moest de molen eigenlijk weg uit Huizen?

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

fotografie: Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter