Ophaalbrug verlichting ontstoken

Sinds vanavond brandt de sfeerverlichting op de ophaalbrug weer. Samen met de brugwachters ontstak burgemeester Niek Meijer op feestelijke wijze de sfeerverlichting op de ophaalbrug bij de aanloophaven. Er zitten rond de 8000 lampjes in.

Vanaf vijf uur was iedereen welkom om in de kerstsfeer te komen en te toosten op de fijne buurt rond de aanloophaven. In de tent werden verse poffertjes gemaakt, was er erwtensoep en diverse warme dranken. De glühwein kon natuurlijk ook niet ontbreken. Rond zessen werd met een klap op de knop de verlichting ontstoken. Onze nieuwe burgemeester gaat er vaak van genieten, want hij gaat binnenkort iets verderop wonen.


De eerste dagen zullen de lampjes oranje kleuren in het kader van de internationale campagne ‘Orange the World’ tegen geweld tegen vrouwen. Dit is het 2e seizoen dat de brug over de aanloophaven door vrijwilligers uit de buurt wordt bediend. De bewoners rond de ophaalbrug waren de achteruitgang van het gebied rondom en de terreinen van de voormalige zeilschool zat. Ze namen de regie in eigen handen. Een buurtinitiatief werd opgezet en de bediening van de brug binnen gehaald. Maandelijks komen de vrijwillige brugwachters en
geïnteresseerde buurtbewoners bij elkaar tijdens ‘Buurten bij de Brug’. De brug verbindt letterlijk en figuurlijk de buurtbewoners met elkaar. Met de bediening van de brug wordt geld verdiend waarmee verbeteringen in de buurt worden gerealiseerd.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Vincent Snoek

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter