Brugbediening ophaalbrug naar Stichting Vaarkracht

Stichting Vaarkracht zal per 1 april 2019 de brugbediening in de aanloophaven van Huizen verzorgen. Wethouder Verbeek overhandigde gisteravond de officiële opdracht voor de brugbediening in de aanloophaven van Huizen aan Stichting Vaarkracht. De opdracht is voor de periode van een jaar met de mogelijkheid van verlenging van nog een jaar. In het najaar zal een evaluatie plaatsvinden op basis waarvan wordt bepaald of Vaarkracht voor verlenging in aanmerking komt In het najaar 2018 besloot het college de bediening van de brug in de aanloophaven via een aanbestedingsprocedure te vergunnen. Om hiervoor geschikte partijen te vinden, werd een oproep verspreid via meerdere communicatiekanalen. Hierop hebben drie partijen gereageerd. De gunning was op basis van EMVI (Economisch Meest Voordelige Inschrijving). Dit betekent dat, naast de prijs, ook het plan van aanpak zwaar meeweegt. De beoordeling hiervan is gedaan op basis van een aantal gunningscriteria. Zo moet in het plan van aanpak beschreven worden hoe de continuïteit van de dienstverlening, planning, vervanging en instructie gegarandeerd zijn. T

Uiteindelijk heeft slechts één van de drie partijen ingeschreven. Het gaat om Stichting Vaarkracht uit Huizen. De andere twee partijen hebben zich vóór de inschrijving teruggetrokken. Na controle bleek de inschrijving van Vaarkracht te voldoen aan de gestelde gunningscriteria.V

Wethouder Marlous Verbeek heeft veel vertrouwen in Stichting Vaarkracht. ,,Met de keuze voor deze partij kiezen we niet alleen voor betrouwbare en representatieve brugbediening, we kiezen ook voor verbinding met de buurt. Vaarkracht bestaat uit betrokken buurtbewoners. Ze zijn zeer actief en begaan met hun omgeving en dat juich ik van harte toe”, aldus de wethouder.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Vincent Snoek

Banner Fortune Coffee 't Gooi

Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

 • Reageer
  Jan
  2 maart 2019 op 21:35

  Sukses Vaarkracht!

  Maar wel (te) weinig keuze voor de gemeente Huizen voor een serieuze aanbesteding als er slechts één partij is.
  Een slechte aanbesteding of liever er is sprake van géén aanbesteding.

 • Laat een reactie achter