Nieuw reddingstation op eiland Huizerhoef

Het reddingstation Huizen-Blaricum van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) gaat een permanent bemand uitrukpunt oprichten op het eiland Huizerhoef in het Gooimeer dat in de zomermaanden juni, juli en augustus operationeel is. Het station zal een groot deel van de ruim 150 inzetten in het gebied tussen Amsterdam en Nijkerk voor haar rekening nemen tijdens deze drukke zomermaanden. Voor het project is samenwerking gezocht met het Ministerie van Defensie.

De drukte op de Zuidelijke Randmeren heeft tot dit voornemen van de KNRM geleid. In de zomermaanden varen de reddingboten uit Blaricum en Huizen vaak meerdere keren per dag uit waardoor de bemanning heen en weer blijft rijden tussen werkgevers en het uitrukpunt. Vanaf het tijdelijke uitrukpunt, dat bemand gaat worden door de vrijwillige bemanning uit Huizen en Blaricum, gaat gevaren worden met de reddingboten Nikolaas Wijsenbeek en Blaricum-1. Op het eiland zal naast een drijvend boothuis ook een bemanningsverblijf met slaapgelegenheid gerealiseerd worden. Op Reddingbootdag, dat dit jaar georganiseerd wordt op zaterdag 6 mei 2017, kunnen bezoekers al met de reddingboot naar het nieuwe uitrukpunt op het Huizerhoef varen.

Om op brandstofkosten te besparen wordt tijdens de drukke zomerperiode bij wijze van experiment gepatrouilleerd met twee drones. Hiervoor is samenwerking gezocht met het ministerie van defensie die inmiddels ruime ervaring hebben met de inzet van drones voor civiele toepassingen. Naast het leveren van camerabeelden is de drone in staat om een drijfmiddel af te werpen.

De KNRM zal begin volgende maand meer details vrijgeven over de uitvoering van het plan dat nog voor de start van het watersportseizoen gerealiseerd zal worden.

Over de KNRM

De KNRM is het goede doel dat sinds 1824 levens redt op de Noordzee, de Waddenzee, het IJsselmeer en de Randmeren. De KNRM wordt volledig gefinancierd door donateurs en uit nalatenschappen. De bemanningsleden van de KNRM zijn vrijwilligers die professioneel worden opgeleid om het zware werk aan boord van de reddingboten uit te kunnen voeren.KNRM

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter