Huizen het hele jaar door. De terugblik op 2016 – deel 1

Een terugblik op 2016. Wat vonden we de meest spraakmakende berichten en welke items werden het meest bekeken op OogopHuizen ofwel OpHuizerhoogte. We nemen u weer even mee terug naar januari.

De Oostermeent wordt geteisterd door vuurwerkoverlast en vernielingen. De gemeente neemt de zaak hoog op en komt in de zomer dit jaar al met plannen om herhaling te voorkomen.

Buurtbewoners rond het Kamperzand maken zich ongerust over de vele injectienaalden die worden gevonden in de speeltuin en de plantsoentjes. Dagelijks worden er gebruikte spuiten gevonden en de kinderen weten ze al zo aan te wijzen. Kort daarop vindt men ook een ampul met een groeihormoon. Kennelijk is de gebruiker inmiddels groot en breed genoeg want na een paar weken werd er gelukkig niets meer gevonden.

Februari; Slechts twee dagen ijspret. Meer werd het niet dit jaar.

Een grote politiecontrole door heel Huizen. Goed voor één van de meest bekeken berichten afgelopen jaar.

Maart roert zijn staart. Nog even een flinke sneeuwbui over het dorp.

De Matthaus Passion wordt uitgevoerd in de Oude Kerk in Huizen. Een prachtig optreden en daarom komend jaar weer opnieuw.

In april komt de HZ 108 weer terug in haar thuishaven. Na een grote fondsenwerving wist men de Huizer Botter te redden van de ondergang. De botter was ernstig aangetast door schimmel.

Op zoek naar mooie foto-items op het vierde kwadrant kwamen Vincent en Inge deze eendenkuikentjes tegen. Het werd een mooie reddingsactie met een hoedenplank. Goed voor veel bekeken filmbeelden.

Huizen op de schop. Door de aanleg van regenwater opvangbassins en wegwerkzaamheden zijn er de afgelopen jaar behoorlijk wat wegopbrekingen geweest. De Gooilandweg kreeg het t zwaarst te verduren.

In mei kwam de eerste veelbelovende Puur Nautisch Kwartier markt. Een mooi initiatief maar na vier markten bleek het geen haalbaar plan. Te weinig bezoekers, mede door het slechte weer. Jammer !

In mei beginnen de eerste serie inbraken in de Oostermeent. Het Kruidvat is als eerste aan de beurt. Vele winkels volgen nog. Gelukkig is de dader recent aangehouden.

Meerdere keren wordt de brandweer en politie ingeschakeld voor een koe in de sloot aan de Flevolaan. De dames hebben het echte prima bekeken daar in Bikbergen. Weiland met toegangspad de sloot in. Lekker afkoelen. En met hetzelfde gemak liepen ze zelf weer het droge op……

Wateroverlast in juni. Heftige regenbuien zorgen voor ondergelopen straten door heel Huizen. We zijn in juni nog niet waterproof.

Morgen deel 2 van het OpHuizerhoogte jaaroverzicht.

Blijf op Huizer Hoogte

OpHuizerhoogte is de opvolger van OogopHuizen. Een andere naam, een ander logo maar met dezelfde fotografen en dezelfde berichten als u van ons gewend bent. Verhuis met ons mee en volg ons op de nieuwe Facebookpagina.

foto’s Inge Jansen en Vincent Snoek

 

 

 

 

 

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter