Huizen in 2017: Een terugblik

2017 is bijna voorbij. Wat hield ons dit jaar bezig in Huizen ? We blikken terug op het afgelopen jaar, met van elke maand een spraakmakende item en een mooie foto uit die maand.

Januari

We kunnen natuurlijk niet beter beginnen dan met de nieuwjaarsduik van afgelopen jaar. Dit jaar zijn we er weer bij om alles op de plaat te zetten. Doen jullie ook mee?

originele item: Nieuwjaarsduik spetterend succes!

Een prachtige zonsondergang van tussen de bootjes bij het Nautisch kwartier.

Februari

Hotel Newport en Club 1852 zijn door de rechtbank van Midden Nederland failliet verklaard. Het hotel staat nog steeds leeg. We zijn benieuwd wat de toekomst brengt voor dit grote gebouw op deze mooie locatie langs het water.

originele item: Hotel hampshire Newport failliet 

We krijgen nog een mooie winterse toegift. Een flink pak sneeuw.

Maart

De politie stond op scherp toen het alarm van de pinautomaat afging in de Oostermeent. De politiehelikopter en meerdere eenheden uit de regio kleurden de wijk ineens “blauw”

pinautomaat

originele item: Alarm pinautomaat, politie op scherp!

oud en nieuw huizen

Ook dit jaar hebben we verschillende historische foto’s van Huizen samengevoegd met een foto van nu. : Aan de Lindenlaan zat vroeger een garage in wat nu een woonhuis is. De garagedeur zit nog op dezelfde plek.

April

De geliefde postbode André Visser ging dit jaar met pensioen en kreeg een lintje. Een feestelijke afscheid en een feestelijke gebeurtenis die de hele buurt met hem wilde vieren.

originele item: Heel Huizen bakt voor André.

De Meentkerk stond in de steigers voor onderhoud. Onze fotograaf kon het niet laten, om 4 uur ’s nachts de steigers in te klimmen om deze panorama te kunnen maken. Het was alleen wel schrikken toen de klok ineens het volgende uur inluidde.

Mei

Aankomend jaar gaat de rit helaas niet door, maar afgelopen mei stond het hele nautisch kwartier weer bomvol motoren voor de rit: Ride 4 Kika

Origineel bericht: Ride 4 Kika is weer van start.

Mooi HuizenOnheilspellende wolken komen samen boven de sfinxswoningen.

Juni

Ook dit jaar zijn er weer de nodige auto’s in vlammen opgegaan. Dit keer twee tegelijk.

zonnenstralen

Vroege zonnestralen steken door het dak van bladeren op de Nieuwe Bussummerweg.

Juli

Flinke onweersbuien boven Huizen. Het leverde weer mooie plaatjes op.

originele item: Flitsende nacht met veel onweer .

Fiat Mille aan de Gooilandweg

Augustus 

In de nacht van 21 augustus brak er brand uit op het volktuincomplex aan de Friesewal. Explosies waren in de wijde omgeving te zien.

originele item: Expolsies bij uitslaande brand volkstuincomplex.

De zendmasten met een lange sluitertijd gefotografeerd. Doordat er twee tractoren met zwaailichten langs kwamen kregen we de lichtstrepen in de foto.

September
bambi

Snackbar Bambi sloot onverwacht de deuren.  Dit bericht werd zo massaal bekeken dat onze server, en die van de collega blogs in het land, er uit vloog!

originele item: Snackbar Bambi sluit de deuren.

Aparte wolkvorming aan het gooimeer.

Oktober

Door de as van de bosbranden en de aanwezigheid van Saharazand bleef het een dag erg duister in Nederland. De zon kleurde oranje en gaf een vreemd sfeertje aan deze dag.

November

De provincie maakt bekend dat Huizen binnen enkele jaren moet zijn samengevoegd met Laren en Blaricum tot één nieuwe gemeente. De meeste inwoners reageren niet echt positief op “Huilabla”Een mooi plaatje van de oude haringrokerij, Potterie de Driehoek of nu beter bekend als De Haven van Huizen.

December

Twee voormalige schoolgebouwen in Huizen worden deze maand geopend nadat ze zijn verbouwd tot woningen. Niet alleen scholen, maar ook kantoorgebouwen langs de Huizermaatweg ondergaan in 2017 deze metamorfose. Een mooie manier om de krapte op de woningmarkt een boost te geven.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier weer nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp. Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter