Hotel Hampshire Newport failliet

Hotel Newport en Club 1852 zijn afgelopen dinsdag door de rechtbank van Midden Nederland failliet verklaard. Wat er met het hotel en de ruim 40 personeelsleden gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Wellicht komt er een nieuwe huurder in of wordt het pand verkocht.

Voorlopig blijft het hotel en het restaurant gewoon geopend.

De Endstra miljoenen

Het hotel Newport kwam eerder op een bijzondere wijze in het nieuws. Het hotel is destijds gefinancierd door vastgoedmagnaat Jan-Dirk Paarlberg. Dit zou gebeurd zijn met de door Holleeder afgeperste miljoenen van Endstra. Deze saillante details zijn onder andere terug te lezen in het boek “De gekooide recherche” van journalist en oud financieel rechercheur Michiel Princen.
Ook in Vrij Nederland verscheen een artikel over de vennootschap Gooier Hoofd BV en de aankoop van het hotel vele jaren terug, en de “Cashkunst van Paarlberg”. Inmiddels is het hotel al jaren terug van eigenaar veranderd.

Toerisme

Juist waar de gemeente haar best doet het toerisme in Huizen te promoten is dit gebeuren natuurlijk erg jammer. Het hotel vervult een behoefte in onze regio. De Club 1852 met haar prachtige restaurant en het heerlijke terras aan het water heeft eigenlijk nooit echt de bekendheid gekregen die het verdiende. Hopelijk heeft het hotel een meer rooskleurige toekomst in het verschiet.

foto’s Vincent Snoek

Blijf op huizer hoogte

Wil je ook weten wat er in Huizen gebeurt ? Wij brengen Huizen dagelijks van A tot Z  in beeld. Kijk hier voor de laatste nieuwtjes en mooiste foto’s van Huizen en blijf op Huizer hoogte !
Like onze Facebookpagina en mis niets.

Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

  • Reageer
    Huizen in 2017: Een terugblik - OpHuizerhoogte.nl
    28 december 2017 op 22:15

    […] originele item: Hotel hampshire Newport failliet  […]

  • Laat een reactie achter