Opnieuw werkzaamheden aan de Delta

Opnieuw werkzaamheden Delta Huizen

De Delta gaat ter hoogte van de Kamperfoelieschool opnieuw op de schop. Nadat de hele weg in 2015 een nieuwe weginrichting heeft gekregen, werd begin dit jaar het rode asfalt ‘opgeruwd’ omdat het te glad was. Desondanks belanden er nog regelmatig auto’s in het hek van de school, zoals een paar weken geleden, in 2019 en in 2017. Nadat een auto eind 2020 dwars door het hek knalde, werden er betonblokken geplaatst. Ook deze bieden niet genoeg veiligheid voor de omgeving. Vandaar nu de nieuwe werkzaamheden.

Aanpassingen rond het schoolplein

Uitvoerder Bob Veth van Knipscheer laat de tekening zien. “Zoals je ziet blijft de kiss & ridestrook, maar deze verbeteren we door onder andere het plaatsen van een groenvak en bomen. Ook langs het schoolplein komen meer bomen én grote keien.” De hoop is dat deze aanpassingen, samen met het aanleggen van een schoolzone van 30 km/uur, (visueel) zorgen voor het remmen van de snelheid door automobilisten. Maar veel komt natuurlijk aan op het gedrag van de weggebruikers.

Opnieuw werkzaamheden Delta Huizen

Werkzaamheden rond de vakantie

Maandagochtend vroeg zijn de werkzaamheden gestart. Deze gaan door t/m 23 juli en worden dan op 16 augustus weer opgepakt. Die week moeten de werkzaamheden ook afgerond zijn. Wanneer de kinderen van en naar school gaan worden de werkzaamheden stilgelegd en de machines aan de kant gezet. Dit om de veiligheid voor de kinderen zoveel mogelijk te waarborgen. Wethouder Roland Boom kwam op maandag gelijk een kijkje nemen. “Ik hoopte de grote zwerfkeien te zien die ze gaan plaatsen, maar helaas gebeurt dat pas wanneer de basis is ingericht.”

Meer informatie is te vinden op de site van de Gemeente Huizen.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst:  Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter