Eerste TRI HUIZEN met zon en een bui

De eerste TRI HUIZEN, de opvolger van Triathlon Huizen, georganiseerd door TRI HARD, was vandaag een groot succes. Terug als nooit tevoren met een Olympische Afstand, een Kwart, een Sprint en nog twee zwemtochten – één over 1 kilometer en één over 2 kilometer. Met zon, wolken en een heuse wolkbreuk was het voor atleten een flinke uitdaging vandaag. Vooral de sprint kreeg het flink te verduren rond een uur of 14.00 met een ware hoosbui.

Olympische Afstand

Op de Olympische Afstand was het af en toe flink spannend. Uiteindelijk wist Bussumer Ian Pennekamp de wedstrijd te winnen. Het jonge talent, dat in 2016 de triathlon van Huizen gebruikte om voor het eerst een wedstrijd te doen, voltooide de wedstrijd in 1:53:09 uur. Bij de vrouwen was er minder sprake van spanning. Van start tot eind ging de Almeerse Ilona Eversdijk aan de leiding, om uiteindelijk na 2:13:09 uur te finishen. Maar elke deelnemer is natuurlijk een winnaar en kreeg daarom na de finish een bloemetje. Ook de vier paratriatleten (bij het zwemmen te herkennen aan de gele mutsen).

Triathlon Huizen nu TRI HUIZEN

Voor organisatie en vrijwilligers was het een verademing dat de triathlon dit jaar weer georganiseerd kon worden. Niet meer helemaal op eigen kracht, maar volgens voorzitter van de Stichting Triathlon Huizen, Peter Korzelius, hebben ze met de samenwerking met TRI HARD een goede oplossing gevonden voor de uitdagingen waar de organisatie elk jaar voor stond. Ook aanwonenden genoten van de actie voor de deur, ook al was er hier en daar natuurlijk ook wat gemopper te horen.

OpHuizerhoogte feliciteert én bedankt organisatie, vrijwilligers en alle deelnemers voor weer een prachtig Huizer sportevenement. Hopelijk legt het de weg open voor nog veel meer de komende tijd!

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst:  Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter