Triathlon Huizen terug op kalender

Triathlon Huizen: zwemonderdeel

Moest de organisatie van Triathlon Huizen begin 2020 nog melden dat het sportevenement dat jaar niet door kon gaan (en dan eens niet vanwege corona, dat kenden we toen nog amper), afgelopen week kwam het heugelijke nieuws naar buiten dat de 35e editie dit jaar wel door kan gaan. Triathlon Huizen is een samenwerking gestart met TRI HARD Series. Zondag 13 juni 2021 staat de sportieve uitdaging weer op de kalender!

Triathlon Huizen: fietsonderdeel

Sportief en bruisend Huizen

“Huizen is een dorp waar de triathlon bijna tot het erfgoed behoort”, aldus organisator Jefry Visser. “Het is geweldig nieuws dat deze race er weer terugkeert.” Ook Peter Korzelius, voorzitter van de Stichting Triathlon Huizen, is verheugd. “Ik ben bijzonder blij dat de triathlon in Huizen ook in de toekomst kan worden georganiseerd. Op deze manier kunnen we een jarenlange traditie voortzetten. Dat is in het belang van de deelnemers, maar ook voor een sportief en bruisend Huizen.”

Triathlon Huizen: renonderdeel

Ook voor beginnende triatleten

Op 13 juni kunnen deelnemers kiezen uit verschillende afstanden zoals de Olympic Distance, Kwart Triathlon, Sprint Triathlon en Junior Challenge. “De Triathlon van Huizen is altijd al een wedstrijd geweest waar zowel topatleten als beginners aan de start staan. Juist door al deze afstanden aan te bieden, zorgen we ervoor dat dit nog steeds mogelijk is”, legt Visser uit. “De Rookie Race, speciaal voor atleten die nog nooit een triathlon hebben gedaan, draagt daar nog eens extra aan bij.”

Triathlon Huizen: winnaars

Door dorp en bos

Zwemmen gebeurt in de haven van Huizen terwijl het fietsparcours zowel in het dorp als in de omliggende natuurgebieden ligt. Tijdens het lopen doorkruisen deelnemers het bosrijke gebied van onder andere de Wolfskamer en de Naarder Eng. “Huizen leent zich als dorp perfect voor een triathlon. Dat is al die jaren zo geweest en dat zal de komende jaren ook zo blijven. Het is een heerlijk idee dat we al die triatleten hier straks weer mogen verwelkomen”, besluit Korzelius.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Archieffoto’s:  Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

  • Reageer
    Eerste TRI HUIZEN met zon en een bui - OpHuizerhoogte.nl
    25 juli 2021 op 21:28

    […] maar volgens voorzitter van de Stichting Triathlon Huizen, Peter Korzelius, hebben ze met de samenwerking met TRI HARD een goede oplossing gevonden voor de uitdagingen waar de organisatie elk jaar voor stond. Ook […]

  • Laat een reactie achter