Tankstation wordt omgebouwd tot appartementen

Er is al niet veel meer dat aan het tankstation van Vlaanderen doet denken, wat meer dan vijftig jaar aan de Beemsterboerstraat gevestigd zat. De pompen zijn weg, het straatwerk is hersteld. Aan de zijgevel hangt nog de luchtpomp waarmee je je banden op spanning kon brengen. Maar als de plannen goedgekeurd worden, krijgt het hele gebouw straks een nieuw leven!

Bij de gemeente is een vergunning aangevraagd om van het gebouw twee appartementen te maken. Een appartement zal op de benedenverdieping komen; de tekeningen laten een studio zien met een kantoor achter de etalageruiten rechts in het gebouw. De tweede verdieping (bereikbaar via een eigen ingang aan de achterkant) wordt het andere appartement, met nog een kamer op de zolder.

Aan de buitenkant van het gebouw verandert niet veel; de ramen en deuren zullen wat aangepast worden naar de woonfunctie, en er komen wat ramen in het dak bij. Als de aanvraag goedgekeurd wordt en onherroepelijk is geworden, kan gestart worden met de transformatie van dit voormalige tankstation naar appartementengebouw!

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

fotografie: Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

4 Reacties

 • Reageer
  itsme
  2 december 2017 op 09:39

  Jaren tegenover die aso’s van Vlaanderen gewoond en aangekeken en hun Mitsubishi dealerschap. DE reden dat ik verhuisd ben. Bij sociale buurt problemen waren ze nooit thuis, maar wel permanent zeuren over hun pinkstergemeente, Hypocriete zooi.

  • Reageer
   Cocomo
   2 december 2017 op 12:48

   ITSME… Je bent niet goed sukkel!!! Over welke Vlaanderen heb jij het??? Mitsubishi dealer?? Pinkstergemeente?? Weet je het adres wel te vinden??

  • Reageer
   Vlaanderen Oliehandel
   2 december 2017 op 14:25

   Dat was niet Vlaanderen, maar Garage Jan Brands.

 • Reageer
  Mariska Damen-Vlaanderen
  2 december 2017 op 12:54

  Beste Itsme,

  Wat een naar bericht.
  Je hebt toen niet tegenover Vlaanderen gewoond, maar dhr. Brands.
  Vlaanderen heeft eind jaren 80 deze pomp overgenomen zonder Mitsubishi en Pinkstergemeente.
  Ik hoop natuurlijk dat je nu met meer plezier ergens anders woont.

 • Laat een reactie achter