Officieel van de (bus)baan

De vrije busbaan gaat niet door. De bomen blijven staan en de doorsteek bij de Regentesse komt er ook niet! Het voorgenomen besluit is nu formeel van de baan. Vandaag werd een aangepaste HOV overeenkomst getekend door de provicie en de deelnemende gemeenten van de Stuurgroep HOV in ’t Gooi.

Ruim drie jaar heeft wethouder Gerrit Pas gestreden tegen dit plan en wist zijn rug recht te houden. Het hoogwaardig openbaar vervoer zal nu mee gaan rijden met het verkeer over de route Huizermaatweg, Bovenmaatweg, Aristoteleslaan en via de Blaricummermeent naar de carpoolplaats naast Bergnet in Blaricum.

Veel Huizers zagen niets in het plan waarbij een groot deel van Huizen op de schop zou moeten voor een minimale tijdwinst van de HOV lijn.

Wanneer exact de busroute gaat veranderen is nog niet bekend. De verandering zal waarschijnlijk betekenen dat de 320 niet meer over ’t Merk rijdt. Per 14-12-2019 vervalt tevens de concessie voor het overige busvervoer door Connexxion. Welke vervoerder daarna het busvervoer gaat verzorgen is afhankelijk van de inschrijvingen voor de regio Gooi en Vechtstreek.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp. Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

 

 

 

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter