Haven 5: de broedplaats heeft een naam!

Broedplaats Haven 5 Huizen

Sinds donderdag hebben ze de sleutel en vandaag waren er in het kader van NLdoet al vrijwilligers bezig in het pand aan de Havenstraat 5 om de broedplaats zo snel mogelijk gebruiksklaar te maken. Initiatiefnemer Karin Rienstra (o.a. van Jude Catering en raadslid) en mede-bedenker Jolanda Westrum (Vrijwilligerscentrale Huizen) zijn zo trots als een pauw. “Eindelijk kunnen we aan de slag!” De naam Haven 5 verwijst zowel naar de locatie, als naar de haven die de dames willen dat het wordt voor mensen.

Haven 5

Haven 5 is een broedplaats waar inwoners initiatieven kunnen ontplooien, creatief bezig kunnen zijn, sociaal kunnen ondernemen en maatschappelijk betrokken kunnen zijn. Karin Rienstra: “Er staat zoveel leeg in het dorp, er gebeurt zoveel online. Aan de andere kant willen mensen ook dat er iets te doen is in winkelcentra. Op deze manier hopen we bij te dragen aan de levendigheid in het centrum en tegelijk mensen in beweging te krijgen.”

Het pand aan de Havenstraat is beschikbaar gesteld door Gerrit Jan Visser van Visser Bouwmaatschappij. Het is niet de eerste keer dat hij dit pand ter beschikking stelt aan een maatschappelijk doel; drie jaar geleden was het enkele maanden het campagnepand voor GroenLinks Huizen tijdens de verkiezingen. Toen nog verstopt achter de raamvullende stickers, nu gelukkig open en licht! “We kunnen hier echt niet verstopt achter die stickers aan de slag. Dit moet een lichte, creatieve en inspirerende ruimte zijn.”

Broedplaats Haven 5 Huizen

Meedoen aan Haven 5

Mensen die mee willen werken aan of ideeën hebben voor Haven 5 kunnen zich melden bij de Vrijwilligerscentrale. Dat kan zijn van meehelpen bij het inrichten, plannen maken voor activiteiten tot het aanbieden van activiteiten. Het pand is straks open voor inloop; er is altijd koffie of thee met iets lekkers. Vooral voor mensen die soms gewoon even een praatje willen maken, kan dat erg fijn zijn. Na meer dan een jaar sociale afstand door corona, hebben mensen behoefte aan contact.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst:  Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

3 Reacties

 • Reageer
  Henk
  29 mei 2021 op 20:59

  Prachtig initiatief, juist voor mensen die mensen willen ontmoeten en een dag besteding willen of zoeken.

 • Reageer
  Gea
  21 september 2021 op 09:49

  Heel gezellig, koffie ,thee drinken, wandelgroepen ,praatgroepen ,schaken dammen ect

 • Reageer
  Artikel OpHuizerhoogte.nl 29-5-2021 - Haven 5
  24 december 2021 op 11:25

  […] Bekijk het nieuwsartikelTerug Tineke Van Dommelen2021-12-24T11:25:44+01:00In de media| […]

 • Laat een reactie achter