Koningsdag 2020

Koningsdag Huizen

Dat is toch anders dan “normaal” in deze coronatijd. Een Koningsdag die er heel anders uit ziet dan we gewend zijn. De rij voor Banketbakkerij Olsthoorn was enorm lang omdat iedereen netjes afstand hield in de rij. De mensen stonden van restaurant Õ Donder over de hele Lindelaan, zelfs de hoek om de Tuinstraat in.

Koningsdag Huizen

Vrijmarktkleedjes

Ook waren er deze Koningsdag leuke initiatieven georganiseerd door buurten, buren en gezinnen. De vlaggen hingen uit en hele straten waren versierd. Langs de Delta en op de Monnickskamp waren vrijmarktkleedjes te vinden, ook al was dat natuurlijk niet helemaal de bedoeling. Op de Loefzij stond een groot springkussen voor kinderen om op te spelen. Op de Vecht hadden buren een gezellig onderonsje, waar Tirza ook lekkere gebakjes verkocht.

Koningsdag Huizen

Iepenlaan

Op de Iepenlaan had de hele straat zich ingespannen om een hele leuke Koningsdag te organiseren voor de kinderen. Diverse spelletjes, waaronder blikken gooien, spijkerpoepen, langzaam fietsen en zaklopen, stonden door de straat verspreid opgesteld. De kinderen kregen een kaart mee waarmee ze de score konden bijhouden en zo door de straat heen diverse spelletjes speelden. De buurt vond het zo leuk, dat dit wellicht volgend jaar weer herhaald wordt!

Koningsdag Huizen

Helaas moeten we diverse festiviteiten zoals optredens missen dit jaar. Toch hebben veel mensen op diverse manieren een hele leuke en gezellige dag gehad!

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Vincent Snoek

I-TAXI

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter