De eikenprocessierups

eikenprocessierups

Jullie zullen het ongetwijfeld gezien hebben. In heel Huizen staan er enorm veel bomen gemerkt met een rood/wit waarschuwingslint. Ditmaal geen actie om bomen te behouden voor de HOV lijn, of voor het kappen van bomen. Dit heeft alles te maken met de eikenprocessierups. De dieren zijn hooguit drie centimeter lang en verplaatsen zich altijd in grote groepen, als in een processie, over bomen die ze tijdens de lente kaalvreten. De haren, die zich door de lucht verspreiden, kunnen flinke irritatie aan de huid of longen veroorzaken.

eikenprocessierups

Een plaatselijke aannemer is in opdracht van de gemeente gestart met de bestrijding van de rups. De eikenprocessierups komt in steeds grotere aantallen en in grote groepen voor in vooral eiken. Vanuit een hoogwerker zal de aannemer de eikenprocessierups bestrijden. Dit wordt gedaan door de groepen rupsen uit de bomen te zuigen. Op deze manier wordt zoveel mogelijk voorkomen dat de haren in de lucht terecht komen. 

eikenprocessierups

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Vincent Snoek.

Snackland

Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

  • Reageer
    Pas op, eikenprocessierups! - OpHuizerhoogte.nl
    14 juni 2020 op 19:14

    […] laatste jaren is de eikenprocessierups bezig met een ware opmars, en vorig jaar werd er veel overlast ervaren. Juni wordt gezien als de maand met de meeste overlast. Mensen die in […]

  • Laat een reactie achter