Theaterroute Huizen 2019

Theaterroute Huizen 2019
“De Blauwe Star” in De Boerderij

“Verrassend. Fantastisch. Spectaculair.” Dit zijn enkele antwoorden op de vraag “omschrijf de Theaterroute Huizen in één woord”. De Theaterroute 2019 zit er weer op, en het waren vijf avonden met verrassende verhalen, mooie momenten, bijzondere locaties en veel emoties. Soms kwam een voorstelling zo hard binnen dat het publiek stil bleef na afloop.

Theaterroute Huizen 2019
Groepen op weg door het dorp

Route door het dorp

Net als de vorige twee edities brengt de Theaterroute Huizen de bezoekers naar verschillende locaties in het dorp. Na een gezamenlijke ontvangst in een van de hallen van BN International gaan de bezoekers uiteen in een tiental groepen, die allemaal een andere route volgen. Op de route onder andere Siersma Wijnadvies, Het Huizer Museum, De Boerderij, De Krachtcentrale en het voormalige postkantoor. Op deze laatste locatie werden telksen twee groepen samengevoegd voor een intrigerende voorstelling over een waanzinnige wetenschapper.

Theaterroute Huizen 2019
“Area 52” in het oude postkantoor

Nieuw dit jaar

Voorafgaand aan de première op woensdag, was er dit jaar voor het eerst ook een try-out. Deze avond kon bezocht worden tegen gereduceerd tarief en werd gebruikt om de puntjes op de i te zetten. Ook nieuw is de eerste Kindertheaterroute, waar leerlingen van groep 7 en 8 van de Dr. Maria Montessorischool een eigen route liepen en de acteurs het hemd van het lijf mochten vragen. Zandkunstenaar Remy Hoggard maakte twee zandsculpturen van hoofdpersonages. En speciaal voor de firma Westland Kaas werd donderdagmiddag een extra optreden gegeven van de eindvoorstelling , die over Westland gaat. Er werd goed gelachen om de grappen over de familie en de voorstelling werd bekroond met een staande ovatie.

Theaterroute Huizen 2019
Leerlingen op weg tijdens de Kindertheaterroute

Volgende editie

Regisseur en artistiek leider Johan Verheij kijkt tevreden terug op de derde editie van de Theaterroute Huizen. Hij is trots op de verbindende rol die de Theaterroute voor Huizen vervult. “We hebben flink wat tegenslagen gehad, en de aanloop was heftig, maar het resultaat is heel mooi geworden”, alsdus Verheij. De 1100 bezoekers kwamen tot van ver buiten Huizen om de route mee te lopen.

We kijken uit naar de editie van 2020. Naar verluid zal deze over de Erfgooiers gaan. Zoals een van de bezoekers op de laatste avond omschreef: “de Theaterroute Huizen begint een traditie te worden!”

Theaterroute Huizen 2019
Het Huizer lied keerde dit jaar terug

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst: Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

2 Reacties

 • Reageer
  Rien van der Horst
  2 april 2019 op 11:19

  Heel mooi opgezet ,theater route is harstikke leuk . En prachtige foto’s .

  • Reageer
   Larisa
   3 april 2019 op 13:43

   Bedankt!

  Laat een reactie achter