Niek Meijer geïnstalleerd als burgemeester

Niek Meijer burgemeester Huizen

Niek Meijer is gisteravond tijdens een buitengewone raadsvergadering als nieuwe burgemeester geïnstalleerd door de commissaris van de Koning Arthur van Dijk. Met een warme omhelzing droeg waarnemend burgemeester Sicko Heldoorn de ambtsketen over aan Meijer.

Niek Meijer burgemeester Huizen

“Het gaat om mensen”

In zijn speech zette Niek Meijer direct de toon. Voor hem gaat het niet om stenen, maar om mensen. Samenwerken vanuit een positieve grondhouding, de inwoners opzoeken en ze vragen wat zij van hem als burgemeester verwachten. Meijer houdt ervan om onder de mensen te zijn, dus daar kunnen we hem ook vaak verwachten. Met, of zonder zijn vrouw Janny.

Geen onbekende

Niek Meijer is geen onbekende in de regio. In september 2017 ruilde hij 2,5 week van plaats met Joan de Zwart-Bloch, burgemeester van Blaricum. In die tijd heeft hij met veel collega’s in de regio kennis gemaakt. Ook gaf Meijer zelf toe dat je veel mensen uit het vak kent “als je wat ouder en grijzer wordt”.

Niek Meijer burgemeester Huizen
“Ik heet iedereen van harte welkom, maar in het bijzonder Niek Meijer. Die is uniek, daar is er maar een van. Dat is mijn vader.”

Goede start

Met een bomvolle raadszaal en lange rijen wachtenden om de nieuwe burgemeester te feliciteren, heeft Niek Meijer een goede start in Huizen. Vele bijzondere cadeaus wisselden van eigenaar, en dan vooral ook hele Huizer cadeaus. Lekkers van Olsthoorn, een deel van Oud Huizen in Beeld, een eigen exemplaar van de Canon van Huizen en zelfs een Huizer Nennetje: Meijer zal weten dat hij in Huizen is! Wij wensen hem veel succes en vooral ook plezier op zijn nieuwe stek.

Niek Meijer burgemeester Huizen

Foto’s Vincent Snoek en Larisa Landré

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

restaurant aan de kade


Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter