Ook voorzieningen Huizen gesloten

voorzieningen Huizen corona

Na de aangekondigde maatregelen van het kabinet in de persconferentie van zondag, is het op sommige plekken in Huizen heel stil geworden. Sportclubs, scholen, restaurants en cafés: bijna nergens ziet het eruit als normaal. Bij apotheken en supermarkten is het druk, maar veel voorzieningen zijn t/m 6 april gesloten. En dat is te merken.

Een rondje door Huizen laat veel ‘gesloten’-bordjes en dichte deuren zien. Bij de kinderopvang en op school is het stil; weinig kinderen hebben hun huis verlaten. In de bus is achterin instappen noodzakelijk voor de gezondheid en veiligheid van de chauffeur. Voor de horeca kwam vandaag goed nieuws: het afhalen van voedsel is weer mogelijk. Dat maakt hopelijk een eind aan de onduidelijkheid waar veel horeca-ondernemers mee zaten.

voorzieningen Huizen corona

Regio naar GRIP 4

Vrijdag al besloten de gemeentes in de regio op te schalen naar GRIP 4. Dit besluit is genomen omdat de situatie rondom het coronavirus de grenzen van een gemeente overstijgt. In zo’n situatie, zo is in de wet bepaald, krijgt de voorzitter van de veiligheidsregio de leiding. Dit betekent dat voorzitter Pieter Broertjes extra bevoegdheden heeft gekregen om regionaal, op het gebied van de openbare orde en veiligheid, de verspreiding en de effecten van het coronavirus tegen te gaan.

Burgemeester Huizen

Voor iedereen heeft corona een ander effect op het dagelijks leven. Toch vraagt de overheid iedereen de adviezen van het RIVM goed op te volgen. Burgemeester Niek Meijer: “De extra maatregelen van kabinet om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben gevolgen voor ons allemaal; ik zie dat in onze samenleving. Waar ik veel waardering voor heb, is dat inwoners, ondernemers en verenigingen hun verantwoordelijkheid nemen en de adviezen opvolgen! En dat is ook de essentie: dit kunnen we alleen samen doen. De oudere en kwetsbare mensen in onze samenleving hebben het nu extra moeilijk. Laten we hen die het nodig hebben vooral een handje helpen.”

voorzieningen Huizen corona

Elkaar helpen

Ondertussen ontstaan er mooie initiatieven om elkaar te helpen. Mensen die er niet zelf uit kunnen voor boodschappen, krijgen hulp van buren. Betrokken inwoners delen kaartjes met hun nummer uit bij ouderen in de buurt. Op Facebook ontstaan hulpgroepen, zoals Corona Hulpgroep Huizen, en de Vrijwilligerscentrale treedt op als bemiddelaar tussen hulp en aanbod. “Wij zijn er voor mensen, jong en oud, die zelfstandig wonen en niet kunnen terugvallen op familie, vrienden of mantelzorgers. Of voor wie andere hulp niet haalbaar of betaalbaar is”, aldus directeur Jolanda Westrum. Mail thuishulp@vchuizen.nl of bel 035 – 5267553 of 06-39699038.

GGD Gooi en Vechtstreek

De GGD Gooi en Vechtstreek is voor vragen over gezondheid te bereiken op telefoonnummer 035 – 6926400. Voor vragen over het nieuwe coronavirus (COVID-19) is het landelijke publieksinformatienummer 0800 – 1351 bereikbaar tussen 08.00 en 20.00 uur.

Bekijk hieronder ons rondje voorzieningen in Huizen.

Voorzieningen Huizen dicht OV
Voorzieningen Huizen dicht OV
Copyright: Vincent Snoek Fotografie
Voorzieningen Huizen dicht OV 2
Voorzieningen Huizen dicht OV 2
Copyright: Vincent Snoek Fotografie
Voorzieningen Huizen dicht Holy Moly
Voorzieningen Huizen dicht Holy Moly
Copyright: Vincent Snoek Fotografie
Voorzieningen Huizen dicht gemeentehuis
Voorzieningen Huizen dicht gemeentehuis
Author: Vincent Snoek
Copyright: Vincent Snoek Fotografie
Voorzieningen Huizen dicht Bambi Snack
Voorzieningen Huizen dicht Bambi Snack
Copyright: Vincent Snoek Fotografie
Voorzieningen Huizen dicht Huizer Museum
Voorzieningen Huizen dicht Huizer Museum
Copyright: Vincent Snoek Fotografie
Voorzieningen Huizen dicht Verborgen Parel
Voorzieningen Huizen dicht Verborgen Parel
Copyright: Vincent Snoek Fotografie
Voorzieningen Huizen dicht Apotheek Wassenaar
Voorzieningen Huizen dicht Apotheek Wassenaar
Copyright: Vincent Snoek Fotografie
Voorzieningen Huizen dicht Apotheek Wassenaar
Voorzieningen Huizen dicht Apotheek Wassenaar
Copyright: Vincent Snoek Fotografie
Voorzieningen Huizen dicht Huizer Museum
Voorzieningen Huizen dicht Huizer Museum
Copyright: Henk Heijnen Fotografie
Voorzieningen Huizen dicht Wapen van Huizen
Voorzieningen Huizen dicht Wapen van Huizen
Copyright: Henk Heijnen Fotografie
Voorzieningen Huizen dicht Verborgen Parel
Voorzieningen Huizen dicht Verborgen Parel
Copyright: Henk Heijnen Fotografie
Voorzieningen Huizen dicht Huizermaat
Voorzieningen Huizen dicht Huizermaat
Copyright: Henk Heijnen Fotografie
Voorzieningen Huizen dicht SV Huizen
Voorzieningen Huizen dicht SV Huizen
Copyright: Henk Heijnen Fotografie
Voorzieningen Huizen dicht Kinderopvang Huizen
Voorzieningen Huizen dicht Kinderopvang Huizen
Copyright: Henk Heijnen Fotografie
Voorzieningen Huizen dicht  Krachtcentrale
Voorzieningen Huizen dicht Krachtcentrale
Copyright: Larisa Landré Evenementenfotorgrafie
Voorzieningen Huizen dicht Plein 2000
Voorzieningen Huizen dicht Plein 2000
Copyright: Larisa Landré Evenementenfotorgrafie
Voorzieningen Huizen dicht 't Heertje
Voorzieningen Huizen dicht 't Heertje
Copyright: Larisa Landré Evenementenfotorgrafie
Voorzieningen Huizen dicht Bioscoop
Voorzieningen Huizen dicht Bioscoop
Copyright: Larisa Landré Evenementenfotorgrafie

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Larisa Landré, Vincent Snoek en Henk Heijnen

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter