Sijsjesberg eerder open?

Sijsjesberg eerder open

Op het moment is men nog druk bezig met de verbouwing/renovatie van zwembad De Sijsjesberg. Maar zou het zwembad open kunnen zodra de bouwwerkzaamheden medio maart zijn afgerond? In schriftelijke vragen aan het college vraagt GroenLinks Huizen of de Sijsjesberg eerder open kan. Beantwoording staat gepland voor de raadsvergadering van 11 februari 2021.

Openluchtzwembaden populair

“Nu de overdekte zwembaden in het kader van de coronamaatregelen gesloten zijn, mogen de openluchtzwembaden die wel geopend zijn, zich in een ongekende populariteit verheugen. Vanuit grote delen van het land reizen zwemmers naar Amsterdam om in De Mirandabad hun baantjes te trekken. Vanwege de grote belangstelling is ook het Noorderparkbad in Amsterdam geopend en tal van andere gemeenten zoals Alphen aan de Rijn, Den Helder en Dronten hebben hun buitenbaden weer geopend of zijn dat van plan. ” Aldus raadslid Marian van den Berge in haar inleiding.

Sijsjesberg eerder open

Belangrijke sport

Voorts stelt de partij dat zwemmen een belangrijke vorm van bewegen is die ook tot op hoge leeftijd beoefend kan worden, en dat bewegen juist in deze tijd belangrijk is voor de volksgezondheid. Daarom zou GroenLinks graag zien dat het zwembad zo snel mogelijk geopend wordt. Helaas is de verbouwing nog niet klaar, en zal op zijn minst daarop gewacht moeten worden. Wat het college van het idee vindt, weten we 11 februari.

Natuurwater te koud

Als zwembad De Sijsjesberg eerder open gaat, zou dat voor veel baantjeszwemmers een verademing zijn. Sportscholen en andere sportfaciliteiten zijn gesloten, in de natuur is het erg druk en zwemmen in natuurwater is tot in de zomer wat aan de koude kant. Een langere openstelling zou voor het zwembad extra kosten, maar ook extra inkomsten betekenen. Hopelijk kunnen we snel weer van het zwembad genieten en de vernieuwde entree en kleedkamers bewonderen!

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst:  Larisa Landré


Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter