Lezing bij Watersportvereniging AVOH

watersportvereniging AVOH Huizen

In het winterseizoen is er qua buitenactiviteiten niet zoveel te doen bij Watersportvereniging AVOH aan de Energieweg. De clubleden besteden die tijd voornamelijk aan het onderhoud van hun boot. In het clubhuis ’t Foksel worden cursussen en lezingen gehouden, zoals vanavond het verhaal van Mark Slats. Hij werd 31 januari jl. tweede in de Golden Globe Race.

watersportvereniging AVOH Huizen
Gezelligheid in de pauze

De Golden Globe Race is een solozeilwedstrijd rond de wereld die afgelopen jaar voor de tweede keer is gevaren. De eerste keer was in 1968, toen slechts één schip van de 9 starters over de finish kwam. Op dit moment zijn er van de 17 schepen, die op 1 juli 2018 zijn gestart, 4 binnen en is er nog een onderweg. Tijdens de race wilde Mark onder de naam Sailing4cancer € 50.000,- ophalen ten behoeve van de Antoni van Leeuwenhoek Foundation. Deze en andere inspirerende verhalen wil AVOH graag delen met geïnteresseerden tijdens de lezingen in het winterseizoen.

watersportvereniging AVOH Huizen
Clubhuis ’t Foksel

Nu het zomerseizoen voor de deur staat, is het tijd om weer zelf te gaan racen, na er zoveel over te hebben gehoord. AVOH organiseert samen met omliggende watersportverenigingen zeilwedstrijden en toertochten zoals de Zomeravondwedstrijden, elke dinsdagavond, de Nek aan Nek, de JLM-race en vele andere activiteiten. Nieuwsgierig geworden naar deze Huizer vereniging? Het clubhuis is het hele jaar geopend op zaterdagmiddag van 16.00 tot ca. 19.00 uur.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter