Eerstehulpverleners ongeval Oude Raadhuisplein bedankt

Eerstehulpverleners ongeval Oude Raadhuisplein Huizen

Vanmorgen werden er vijf personen op het gemeentehuis in het zonnetje gezet door burgemeester Niek Meijer. Aanleiding is de eerste hulp die zij hebben geboden bij het ongeval op 30 april jl. op het Oude Raadhuisplein, voordat de hulpdiensten er waren. Normaal gesproken zou de burgemeester ze in de week erna al hebben bedankt, maar dit was niet mogelijk vanwege corona. Nu de maatregelen versoepeld zijn wil de burgemeester alsnog zijn dank uitspreken.

Burgemeester Niek Meijer

Buitengewoon veel waardering

Burgemeester Meijer vindt het belangrijk om mensen die bijzondere daden verrichten deze aandacht te geven. Hij kwam aanlopen via de Kerkstraat en zag de ravage voor De Fietsenwinkel. “Gelukkig bleek het allemaal mee te vallen, maar wat ik echt fantastisch vind, is dat er mensen zijn die gewoon denken ‘nu ga ik helpen’. Wat jullie hier zien zijn vijf mensen. Er zijn er veel meer die zich ingezet hebben, maar er zijn er vijf die dat bij uitstek hebben gedaan. Ik heb er buitengewoon veel waardering voor dat jullie dat doen en ook blijven doen. Dit is denk ik hoe wij als samenleving met elkaar willen omgaan.”

Eerstehulpverleners ongeval Oude Raadhuisplein Huizen

Filmende omstanders

Er werden onderling informeel ervaringen uitgewisseld over het ongeval. Hoe ze hulp hebben verleend, maar ook over de nasleep. Heel duidelijk was de irritatie naar omstanders die het ongeval vastlegden. “Hoe haal je het in je hoofd, om foto’s te maken van het slachtoffer? Het liefst trekken ze je nog uit de auto. Ik heb er een gedwongen ermee te stoppen. Dit kan gewoon niet.”

Eerstehulpverleners ongeval Oude Raadhuisplein Huizen

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Vincent Snoek

Verhuist, Burgemeester, Huizen


Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter