Baggeren in het Stadspark

Wie over de Huizermaatweg rijdt, heeft het misschien al gezien. Vanaf de weg is er een groot bassin zichtbaar. Maar waar is dat voor ?
Die vraag stelden wij ons ook en gingen een kijkje nemen.

Tegenover de Regentesse is een groot opvangbassin aangelegd voor de bagger die uit alle watergangen wordt weggepompt. De bodem wordt schoon gemaakt van afgestorven plantenresten en bladeren die zich in de afgelopen jaren hebben opgehoopt. Deze bagger wordt in het depot gepompt en kan daar indrogen en inklinken tot een laag vruchtbare grond.

Het beheer van het oppervlaktewater in gemeente Huizen valt onder de verantwoordelijkheid van Waternet. In oktober komen ook de watergangen in het Bad Vilbelpark aan de beurt. Ook daar worden twee tijdelijke depots aangelegd bij de Vlie en in het moerasbos tussen de Rendier en de Delta.

Meer informatie vind je op de website van de gemeente Huizen.

Foto’s Inge Jansen

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

restaurant aan de kade


Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter