Auto schiet met volle vaart Oude Raadshuisplein op

Een enorme ravage op op het oude Raadshuisplein. Een auto is vanmiddag met volle vaart over het Oude Raadhuisplein geschoten en heeft daarbij voetgangers aangereden. Naast de automobilist zijn er meerdere omstanders gewond geraakt.

De bestuurder kwam met hoge snelheid vanaf de Kerkstraat langs de Hema het plein op gestoven, kwam in botsing met de paaltjes en de pui van de juwelier en is daarna over de kop geslagen. Het hele plein werd afgezet om mensen weg te houden en de massaal opgeroepen hulpdiensten de ruimte te geven. Ook is er een traumahelikopter opgeroepen. De brandweer heeft het voertuig gestabiliseerd en opengeknipt om de inzittende uit zijn benarde situatie te bevrijden.

Er is een enorme schade. Voor De Fietsenwinkel zijn alle fietsen die buiten stonden platgereden. De pui van de Juwelier Guido Sterk is geramd, waarna de auto tot stilstand kwam voor interieurwinkel Colors at Home Renes en Bakker Bart.

Burgemeester Niek Meijer kwam direct na het ongeluk naar de locatie om te kijken of hij iets kon betekenen. Met diverse ondernemers heeft hij gesproken en zijn betrokkenheid getoond. Het was gelukkig redelijk rustig in het Dorp. Dit had veel erger kunnen aflopen.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Vincent Snoek

Walking Football, sv Huizen, Huizen

Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

  • Reageer
    Eerstehulpverleners ongeval Oude Raadhuisplein bedankt - OpHuizerhoogte.nl
    5 juni 2020 op 17:05

    […] gezet door burgemeester Niek Meijer. Aanleiding is de eerste hulp die zij hebben geboden bij het ongeval op 30 april jl. op het Oude Raadhuisplein, voordat de hulpdiensten er waren. Normaal gesproken zou […]

  • Laat een reactie achter