Brandweer oefent; aanslag op het gemeentehuis

Vanavond oefende brandweer Huizen samen met de gemeente een calamiteit op het gemeentehuis. Burgemeester Sicko Heldoorn, een aantal gemeenteraadsleden en gemeentemedewerkers werkten ook mee aan de oefening en moesten worden ontzet uit hun benarde positie.

Scenario: Aanslag op het gemeentehuis

Onbekenden besloten een aanslag te plegen op het gemeentehuis. Op vrijdagavond 1 maart ramde een voertuig de toegang van het gemeentehuis. Het voertuig stond al snel volledig in brand en versperde de, op dat moment, enige ingang tot het gemeentehuis.

Door de brand zaten gemeenteraadsleden ingesloten in raadszaal en was de enige vluchtweg van de aanwezigen, de weg via het balkon aan de voorzijde van het gemeentehuis.

Om toegang te krijgen tot het gemeentehuis was snelle blussing noodzakelijk. Binnen werd men opgewacht door de bode die verdere info verstrekte. Blussing/afscherming van de brand binnen zorgde ervoor dat de aanwezigen geëvacueerd kunnen worden uit de raadszaal. Daarnaast diende de brand richting de kamer van de burgemeester bestreden te worden. Redding burgemeester en directe medewerkers is echter alleen te doen middels een reddingsvoertuig, via het balkon aan de voorzijde.

Oefening:
Bij een oefening is vooraf heel wat planwerk te doen. Zo wordt er een draaiboek en scenariokaart gemaakt. Er wordt gekeken welke apparatuur er nodig is, het aantal en type voertuigen, Slachtoffers (acteurs) moeten geregeld worden etc etc.
Naast de oefenploeg van vrijdagavond staat natuurlijk altijd de uitrukploeg met voldoende materieel paraat voor de echte calamiteiten. Na afloop werd de oefening nog nabesproken.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Vincent Snoek

Banner Fortune Coffee 't Gooi

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter