Huizer Insigne voor Hans de Wildt

Hans de Wildt met zijn vrouw

Radiomaker Hans de Wildt, voor de meesten bekend als vrijwilliger bij NH Gooi (voorheen Radio 6FM), heeft vanmorgen het Huizer Insigne ontvangen van burgemeester Niek Meijer. Dit gebeurde tijdens de live radio-uitzending van het actualiteitenprogramma NH Gooi Zaterdag. Vanwege de coronamaatregelen werd het insigne niet door de burgemeester opgespeld, maar door Hans zijn vrouw.

Burgemeester Niek Meijer spreekt Hans de Wildt toe

Radio Nederland Wereldomroep

Hans de Wildt heeft zich bijna 20 jaar als vrijwilliger ingezet voor de lokale radio, beginnend bij indertijd Radio Phohi. Voor zijn pensioen was hij medewerker bij Radio Nederland Wereldomroep. Hans was bij NH Gooi de grondlegger van het actualiteitenprogramma en de opzet van de nieuwsvoorziening via de internetsite. Naast productie, redactie en presentatie nam hij ook nieuwe medewerkers onder zijn hoede. Kort geleden gaf hij aan te willen stoppen met zijn werkzaamheden voor de lokale zender.

Over de schouder van Hans de Wildt

Buitengewone vrijwilliger

Burgemeester Niek Meijer kwam tijdens de live-uitzending binnengelopen, geheel tot verrassing van Hans de Wildt. “Ik ben zeer vereerd”, aldus Hans. “En ik ben in goed gezelschap. Dick Advocaat, Klaas-Jan Huntelaar en Donald Trump schijnen ook te stoppen.” Volgens zijn collega’s zet hij zich op onnavolgbare wijze in als vrijwilliger voor de lokale zender. Burgemeester Meijer: “Een buitengewoon mooi compliment! Van dat slag kun je niet genoeg vrijwilligers hebben. Ik vind het een voorrecht om het Huizer Insigne uit te reiken want meneer De Wildt verdient die!”

Hans de Wildt met zijn vrouw en burgemeester Niek Meijer

Laatste uitzending

Het insigne kreeg Hans de Wildt dus opgespeld door zijn vrouw. Voor haar waren er bloemen, want “zonder haar steun was dit allemaal niet mogelijk geweest”. Ook namens de omroep waren er dankwoorden, bloemen en iets lekkers. Het liefst waren al zijn collega’s aanwezig geweest, maar helaas is dat op dit moment niet mogelijk. Op 27 december zal Hans voor het laatst het NH Gooi Regionieuws lezen.

Hans de Wildt ontvangt bloemen van voorzitter Pieter Eshuis

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst: Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter