Sijsjesberg dicht, stranden open

Stranden Huizen Sijsjesberg

Een week geleden maakte het gemeentebestuur bekend dat de Sijsjesberg ook de rest van het seizoen gesloten blijft. Voor recreatief zwemmen kan de 1,5 meter richtlijn niet gehandhaafd worden, en voor alleen baantjeszwemmers open gaan zou de gemeente veel extra geld kosten, bovenop het verlies dat het zwembad al lijdt dit jaar. Gelukkig zijn de stranden in Huizen wel open!

Stranden Huizen Sijsjesberg

Huizer stranden

Op de stranden is het makkelijk om de 1,5 meter richtlijn in acht te nemen, zolang men rechtsomkeert maakt zodra het te druk wordt en elkaar niet te veel opzoekt. Het afstand houden geldt ook voor de jeugd, hoewel we begrijpen dat met elkaar sporten en spelen erg aantrekkelijk is. Met de weersvoorspellingen voor de komende tijd is het goed vertoeven op de Huizer stranden. Pas eind volgende week lijkt het slechter weer te worden. Smeer je goed in en vermijdt de zon op zijn hoogtepunt!

Stranden Huizen Sijsjesberg

Petitie Sijsjesberg

De Huizer samenleving laat het er niet bij zitten dat de Sijsjesberg gesloten blijft. Een aantal inwoners is een petitie gestart om de gemeente te overtuigen opnieuw naar de mogelijkheden te kijken om het zwembad toch te openen. Deze is hier te ondertekenen. GroenLinks Huizen stelde eind vorige week vragen aan het college omtrent het besluit. Het laatste woord is hier duidelijk nog niet over gesproken!

Huizen Sijsjesberg

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst: Larisa Landré

Verhuist, Burgemeester, Huizen

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter