Eerste bouwhandeling Keucheniushof

Vanmiddag is na jaren voorbereiding de start van de bouw van het Keucheniushof gevierd. Dit speciale moment werd ingeluid met een officiële ‘eerste bouwhandeling’, verricht door J.P. Visser van Visser Bouwmaatschappij BV en wethouder Roland Boom. Voorafgaand aan het leggen van een betonplaat waren er speeches van de wethouder en ontwikkelaar G.J. Visser. Echt de eerste handeling was dit natuurlijk niet; er wordt al een aantal weken hard gewerkt op het Keucheniusterrein.

Eindelijk

Huizen heeft er zo’n 25 jaar op moeten wachten, maar nu wordt het gat van de Keucheniushof dan toch eindelijk gedicht. In zijn korte speech wilde wethouder Boom logischerwijs niet te veel terugkijken en vooral stilstaan bij de samenwerking op het project. Hij hoopt nog veel projecten in Huizen te mogen meemaken waar gemeente, inwoners en ondernemers samen iets voor elkaar krijgen.

Gemengde gevoelens

Gerrit Jan Visser keek wel terug op de jaren die het heeft gekost om hier te komen. Ook stond hij even stil bij het grootse bouwplan dat tot 2014 nog op tafel lag, wat moest voorzien in vele duizenden vierkante meters extra winkels in het hart van Huizen. Het kleinere plan dat nu gerealiseerd wordt, is in Huizen met gemengde gevoelens ontvangen. Wel is bijna iedereen erg blij dat er nu eindelijk iets gebeurt.

Grote belangstelling

Onder grote belangstelling werd de betonplaat op zijn plek gelegd. Naast vele betrokkenen waren niet alleen alle wethouders, vele gemeenteraadsleden en zo’n beetje de hele familie Visser aanwezig, maar ook een aantal leden van de klankbordgroep. Deze betrokken inwoners en ondernemers hebben in de jaren na 2014 intensief overlegd met de gemeente om te komen tot de randvoorwaarden voor een nieuw Keucheniusplan.

vlnr: wethouder Boom, JP Visser en GJ Visser

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp. Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter