Zonnige AtelierRoute Huizen

Vandaag was de eerste dag van de AtelierRoute Huizen. Deze 22ste editie kent twee nieuwe kunstenaars en 34 kunstenaars die al eerder met de AtelierRoute mee hebben gedaan. Met een heerlijk zonnetje en hoge temperaturen voor oktober, is de AtelierRoute een mooi uitje voor het weekend. Vandaag gemist? Geen nood, ook morgen kun je nog alle kunstenaars bezoeken!

Jong talent

Nieuw dit jaar is de toevoeging van kunst van jong talent. Na de succesvolle expositie ‘Jong Talent‘, vorig voorjaar in De Krachtcentrale, krijgen leerlingen van het Erfgooiers College en de Huizermaat dit jaar de kans om te exposeren naaste de ‘oude rotten in het vak’.

Krachtcentrale

Moeilijk te missen zijn de kunstenaars in De Krachtcentrale. De voormalige ‘bewoners’ van De Rookerij en het Kunstkantoor, hebben eindelijk hun intrek genomen in De Krachtcentrale. Hier is het de hele dag een drukte van belang: iedereen is natuurlijk nieuwsgierig naar deze plek! Rond half 5 vanmiddag was er ook nog een bijzondere prijsuitreiking: de famile Damen kreeg, als winnaars van de Spietentocht tijdens het Oldtimerfestival, een tekening van hun oldtimer overhandigd, vervaardigd door kunstenaar Pieter Hogenbirk.

Heel Huizen doet mee

Wil je alle kunstenaars bezoeken? Dan heb je aan een enkele dag helaas niet genoeg. Van de Oud Bussummerweg in het westen tot de Albert Schweitzerlaan in het oosten, is de AtelierRoute een zeer uitgebreide route. Kijk van tevoren goed welke kunstenaars je wilt bezoeken, en stippel je route slim uit. Zo kun je zoveel mogelijk zien! In de bibliotheek aan Plein 2000 is een overzichtstentoonstelling te bezoeken. Ter inspiratie of aanvulling hebben wij alvast een paar kunstenaars aan de westkant van het dorp bezocht.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp. Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter