Zeer grote brand in centrum Huizen

Omstreeks 17:00 brak er vanmiddag brand uit bij Friethuis ’t Oude Dorp in het centrum van Huizen. Al snel sloegen de vlammen eruit en werd er opgeschaald naar een zeer grote brand. Met veel materieel bestreed de brandweer de grote brand in het hele pand, waar drie winkels in huizen.

Gecontroleerd uitbranden

Onder het pannendak zit riet, wat de brand snel deed verspreiden. Op het moment probeert de brandweer het gecontroleerd uit te laten branden. Naar verwachting duurt dit nog lange tijd. Het advies is om ramen en deuren gesloten te houden en het centrum van Huizen te vermijden.

Groot verlies

Hoe groot de schade is aan de winkels, is nog niet bekend. Het Friethuis heeft sinds enkele weken een nieuwe eigenaar, en Romy’s Fashion zit er een aantal maanden. Sonia Bloemen is een vertrouwde naam in het centrum. Voor allen is het een groot verlies, en we wensen alle betrokkenen veel sterkte.

Bekijk hieronder de fotoserie.

Brand op de bovenverdieping

Pannen lichten om bij het riet te komen

De brand ontstond bij het Friethuis

Zo’n grote brand trekt veel bezoekers, die op afstand moeten blijven

Zo zie je je winkel in rook op gaan…

Al snel werd het hele plein ontruimd vanwege de giftige rook

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Fotografie: Larisa Landré, en Vincent Snoek

Voor Jou Uitgezocht

2 Reacties

 • Reageer
  Grote brand op de Kerkstraat in Huizen – Beeldend G&V
  7 augustus 2018 op 22:18

  […] Meer foto’s op OpHuizerhoogte […]

 • Reageer
  Kerkstraat bijna in oude glorie - OpHuizerhoogte.nl
  7 juni 2020 op 18:23

  […] kan de brand vergeten die Kerkstraat 54-58 bijna 2 jaar geleden grotendeels verwoestte. Sindsdien is er hard […]

 • Laat een reactie achter