Huizen, riviercruisehaven van ’t Gooi

Vanaf vandaag kunnen riviercruiseschepen aanmeren in Huizen. 5 oktober werd de eerste paal voor de aanlegplek geslagen, vandaag was de feestelijke opening van de ligplaats voor de riviercruise. Met deze voorziening hoopt Huizen een extra impuls aan het toerisme te geven.

MS Emily Brontë

Vanmorgen vroeg liep de MS Emily Brontë de haven binnen. Dit schip is een van de nieuwste en grootste cruiseschepen van rederij Scylla AG, medeparticipant van het project. De Emily Brontë is 135 meter lang en er kunnen maximaal 176 passagiers aan boord. Volgens River Manager Marco van Ingen biedt de aanmeerplaats in Huizen een mooie mogelijkheid om een nieuw gedeelte van Nederland te verkennen met de riviercruisevaart. “We willen nieuwe regio’s ontdekken en ons programma uitbreiden. Het Gooi wordt nog veel te weinig bezocht, terwijl het mooi centraal ligt”. De samenwerking met Huizen noemt hij zeer prettig. “In andere plaatsen kan het wel vier jaar duren voordat zo’n voorziening is gerealiseerd. In Huizen ging het allemaal heel snel!”.

Voor 2018 zijn alle programma’s al ingepland, en zal Huizen incidenteel aangedaan worden door riviercruiseschepen. Vanaf 2019 kunnen we meer van deze kanjers in onze haven verwachten!

Om iets voor half 9 ging de loopplank uit

Openingstoast door wethouder Marlous Verbeek en Marco van Ingen

De centrale hal

Het restaurant

De stuurhut

Het zonnedek

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

fotografie:  Larisa Landré en Vincent Snoek

Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

 • Reageer
  Walter Colijn Travel Counsellor Huizen
  18 december 2017 op 19:32

  Geweldig initiatief van de gemeente Huizen. De cruiseindustrie is al jaren hard aan de weg aan het timmeren meer mensen enthousiast te maken voor deze vorm van vakantie.

  Het riviercruiseproduct kampt in het bijzonder nog met het stigma dat het alleen voor oude mensen zou zijn. Daar willen ze in rap tempo van af, zo bleek laatst op het congres van Cruise Lines International Association in Amsterdam. Waar de Emily Brontë overigens ook lag.

  Als Huizer Cruisespecialist word ik heel blij van meer aandacht voor cruise. Nu ook in mijn achtertuin!

 • Laat een reactie achter