Eerste paal riviercruisehaven een feit

Vanmiddag werd de eerste paal geslagen voor de aanlegplaats voor de riviercruisschepen bij het nautisch kwartier. De wethouder Marlous Verbeek verrichtte de handeling samen met Jaap Bond, gedeputeerde van de provincie Noord Holland.

In januari 2018 moet de haven klaar zijn en moet de aanlegplaats geschikt zijn voor cruiseschepen met een lengte tot 135 meter en motorcharters voor fiets/vaarvakanties. Doel is dat onder meer het toerisme in Huizen zich verder kan ontwikkelen en dat het een stimulans is voor de lokale en regionale economie.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie en participatie van de Zwitserse rederij Scylla AG, Amsterdam Cruise Port en Port of Amsterdam.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

fotografie: Vincent Snoek

 

 

Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

  • Reageer
    Huizen, riviercruisehaven van 't Gooi - OpHuizerhoogte.nl
    18 december 2017 op 18:33

    […] vandaag kunnen riviercruiseschepen aanmeren in Huizen. 5 oktober werd de eerste paal voor de aanlegplek geslagen, vandaag was de feestelijke opening van de ligplaats voor de […]

  • Laat een reactie achter