Sijsjesberg gedeeltelijk weer open

Na een intensieve zoektocht naar mogelijkheden is het gelukt om zwembad Sijsjesberg toch gedeeltelijk open te stellen. Een nadrukkelijke wens van veel inwoners van Huizen. We streven er naar om in de week van 29 juni de eerste bezoekers te verwelkomen.

Kijken naar wat wél kan

Wethouder Roland Boom is verheugd dit nieuws te kunnen brengen, maar benadrukt dat het gaat om een beperkte openstelling. “De landelijke maatregelen geven op dit moment nog geen ruimte om de Sijsjesberg open te stellen zoals voorgaande jaren. We hebben gekeken naar wat wél kan en hoe we alle groepen zo goed mogelijk kunnen bedienen. Met gelijke kansen voor iedereen. Dat was geen eenvoudige klus. In overleg met de GGD en medewerkers van de gemeente en het zwembad hebben we hiervoor alles uit de kast gehaald. Daarbij hebben we hulp gehad van de petitiegroep, een groep betrokken inwoners die met ons heeft meegedacht. Samen zijn we tot dit resultaat gekomen.”

Afspraken en regels

De volgende afspraken en regels zijn van belang:

  1. Alleen toegang met een reservering

Er is dus geen kaartverkoop mogelijk aan de deur. Dit voorkomt drukte. 

  1. Tijdslots en een maximum aantal bezoekers 

Om zoveel mogelijk mensen te laten zwemmen, worden de dagen verdeeld in tijdsloten. Per tijdslot is maar 1 activiteit mogelijk (vrij zwemmen voor kinderen tot en met 12 jaar, activiteit 13-18 jaar, banenzwemmen of verenigingszwemmen).  Voor elke activiteit geldt een maximum aantal bezoekers per tijdslot. Tussen de tijdsloten is steeds ruimte gepland, zodat de verschillende groepen elkaar niet hoeven te treffen en er extra schoongemaakt kan worden. 

  1. Alleen losse kaartverkoop en aangepaste prijzen

Dit jaar worden geen abonnementen verstrekt. Zoveel mogelijk mensen moeten de gelegenheid krijgen om te zwemmen.  Door het werken met vooraf reserveren en een maximum aantal plekken per tijdslot, zijn er geen garanties op een plek. Het is daarom eerlijker om met losse kaartverkoop te werken. De prijzen voor dit seizoen zijn naar beneden aangepast. 

  1. Vrij zwemmen alleen voor kinderen tot en met 12 jaar

Zwemmen zonder 1,5 meter afstand  is alleen toegestaan voor kinderen tot en met 12 jaar. De 1,5 meter afstand in een zwembad is niet te handhaven. Dit betekent dat vrij zwemmen voor volwassenen en jongeren tussen de 13 en 18 jaar onder de huidige regels niet kan. 

  1. Vrij zwemmen alleen voor kinderen met een zwemdiploma

Het is onder de huidige regels niet toegestaan voor volwassenen om zich in het water te bevinden tijdens het vrij zwemmen van kinderen tot en met 12 jaar. Uit het oogpunt van veiligheid is het niet toegestaan om kinderen zonder zwemdiploma èn zonder nabij toezicht van ouders te laten zwemmen. 

Tarieven en reserveren

Voor toegang tot het zwembad gelden er twee tarieven: €4,00 voor een regulier toegangsbewijs en €1 voor een toegangsbewijs begeleider (voor kinderen onder de 9 jaar verplicht). Het reserveren van een kaartje kan via www.zwembadsijsjesberg.nl

Versoepelingen

Indien de landelijke regelgeving wijzigt en versoepelingen mogelijk worden, dan zullen deze zo spoedig mogelijk verwerkt worden.

 Persbericht Gemeente Huizen

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Archieffoto Vincent Snoek

help de Huizer botters


Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter