Reddingbootdag KNRM 2019

Reddingbootdag KNRM 2019 Huizen

Vandaag was het Reddingbootdag! De meeste reddingstations in Nederland zijn op deze dag geopend voor publiek. Natuurlijk deed Huizen ook weer mee. Het is elk jaar een druk bezocht evenement voor jong en oud. Bezoekers konden meevaren op één van de reddingboten, de Nikolaas Wijsenbeek of De Huizer. Ook werden er tochten georganiseerd op de Bernhard van Leer, een reddingboot uit 1965.

Reddingbootdag KNRM 2019 Huizen

Altijd paraat

Iedereen kreeg een prachtig kijkje achter de schermen deze reddingbootdag. Er waren diverse demonstraties en spelletjes voor de kinderen. Op het dakterras werd lekker verse kibbeling gebakken. Belangstellenden konden op hun gemak rondkijken en een praatje maken met de redders die 24/7 paraat staan. En dat werd duidelijk toen opeens het alarm ging! Er moesten zes waterscouts uit het water worden gehaald.

Reddingbootdag KNRM 2019 Huizen
Reddingbootdag KNRM 2019 Huizen

Demonstraties

De brandweer en ambulance waren ook weer vertegenwoordigd. Je kon een kijkje nemen in de ambulance, je bloeddruk laten meten en even ervaren hoe het is om in een ambulance te liggen. Kinderen mochten in een brandweerwagen achter het stuur zitten en het duikteam van brandweer Nederhorst den Berg gaf demonstraties.

KNRM 2019 Huizen ambulance
KNRM 2019 Huizen brandweer
KNRM 2019 Huizen duikteam

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst: Vincent Snoek en Larisa Landré

lidl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter