Kunstwerk De Elementen verwijderd van de Zomerkade

Vandaag is het kunstwerk De Elementen verwijderd aan het strand. Dit gebeurt in verband met de opknapbeurt van de Zomerkade. In 2019 heeft de gemeenteraad de kustvisie voor Huizen vastgesteld. Een visie die samen met inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden tot stand is gekomen. Daarin kwam ook naar voren dat een opknapbeurt van de Zomerkade (inclusief de Wedekuil) prioriteit moet hebben.

Wethouder Marlous Verbeek en kunstenares van het beeldwerk Marja de Boer Lichtveld kwamen een kijkje nemen. Het kunstwerk wordt nu schoongemaakt, opgeknapt en opnieuw gecoat. De kunstcommissie heeft gekeken naar een andere locatie waar het kunstwerk goed tot zijn recht komt. Die plek is gevonden. In maart/april plaatsen ze het kunstwerk ‘terug’ op een nieuwe locatie; het Gooierhoofd. 

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen en Vincent Snoek op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Hier zie je nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Vincent Snoek 

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter