NLdoet: de tuin van de Egelbescherming

NLdoet Egelbescherming Huizen

Ook bij de Egelbescherming waren er vrijwilligers actief voor NLdoet. Het was hoog tijd om het buitenterrein en de binnentuin flink op te knappen. De ochtendploeg nam het buitenterrein voor hun rekening, de middagploeg probeerde wat orde in de binnentuin te scheppen. Zo kunnen medewerkers en vrijwilligers van Egelbescherming en Egelopvang met het mooie weer lekker samen buiten pauzeren.

Egelbescherming of Egelopvang?

Maar wat is het nou? Egelbescherming of Egelopvang? Nou, allebei eigenlijk. De Egelopvang heette altijd officieel al Stichting Egelbescherming Nederland. In de volksmond heette het echter altijd al de Egelopvang, en dat is nu een aparte stichting geworden: Egelopvang Midden Nederland. De Egelbescherming richt zich op de bescherming van egels door educatie en belangenbehartiging. De Egelopvang richt zich op het opvangen van zieke, gewonde en verweesde egels en het weer uitzetten van de herstelde patiëntjes. En daarnaast is er ook nog de Eekhoornopvang.

Hulp voor de egels

Beide stichtingen kunnen hulp altijd goed gebruiken. Doneren kan op verschillende manieren, door donateur te worden, een egel te adopteren, een hok te adopteren of door op een andere wijze een donatie te doen. Meer informatie is te lezen op de site van de Egelopvang, Egelbescherming of Eekhoornopvang.

Egelbescherming Huizen

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst:  Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter