Een Koningsdag vol kleedjes

Koningsdag vol kleedjes

Net als vorig jaar is vandaag een bijzondere Koningsdag. Ook dit jaar geen vrijmarkt, optredens of muziektenten. Gelukkig hebben onze inwoners zelf geweldige leuke buurtinitiatieven gecreëerd! Dit was een Koningsdag vol kleedjes!

Koningsdag vol kleedjes

Koningsdag vol kleedjes

Via de Facebook-groep “Kleedje in je voortuin met Koningsdag” konden mensen aankondigen waar ze met hun kleedje in de voortuin zaten. Daar werd ook massaal gehoor aan gegeven. Door heel Huizen stalden veelal kinderen hun koopwaar uit. Gevraagd naar de resultaten van hun verkoop waren de reacties wisselend. Van “eigenlijk valt het me wel tegen” tot “we hebben echt veel meer verkocht dan verwacht!!”. Op verschillende plekken werden spelletjes gespeeld of zelfs grote luchtkastelen geplaatst. Sommige straten hadden er een echt feestje van gemaakt, inclusief buurtborrel en vlaggetjes. Volgend jaar weer? “Wat ons betreft wel”, aldus de bewoners van de Brede Englaan.

Koningsdag vol kleedjes

Oranjebitter voor de ouderen

Traditiegetrouw werden er bij de verzorgingstehuizen advocaatjes en oranjebitters uitgedeeld door onder andere het CDA. Draaiorgel De Tony was ook van de partij, aangeboden door de Oranje Stichting Huizen. Burgemeester Meijer hield een kleine toespraak voor de bewoners, die in een heerlijke zonnetje konden genieten van hun drankje.

Wij hebben van vandaag een fotoserie gemaakt die je hieronder kan vinden.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s:  Vincent Snoek & Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter